Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Πτήση drone πάνω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που κατέρρευσε

Σεισμός στην Κρήτη: Πτήση drone πάνω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που κατέρρευσε

Ο σεισμός στην Κρήτη άφησε πίσω νέες πληγές στο νησί. Το εκκλησάκι που είχε γίνει νονά η Ντέμι Μουρ, κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα…

Ανάστατη είναι η Κρήτη μετά το νέο χτύπημα του εγκέλαδου χθες το μεσημέρι, όταν 6,3 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί. Στο Mega μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στο σημείο. «Δεν έχουμε ιδιαίτερη μετασεισμική ακολουθία. Έχουμε υποβαθμισμένη ακολουθία. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε μεγάλο μετασεισμό. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», τόνισε ο κ. Λέκκας.

«Σύμφωνα με τις θεωρητικές προσεγγίσεις, η χθεσινή σεισμική δόνηση πρέπει να δώσει ένα μετασεισμό της τάξεως του 5,5 – 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στο Λασίθι δεν είχαμε καθόλου ζημιές με 6,3 Ρίχτερ», συνέχισε ο ίδιος σχετικά με όσα πρέπει να περιμένουμε.

«Ο χθεσινός σεισμός στην Κρήτη δε συνδέεται με το σεισμό στην Κάρπαθο. Συνέπεσαν απλά χρονικά. Όλα βρίσκονται υπό διερεύνηση. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε την κάθε φορά προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τα φυσικά φαινόμενα», εξήγησε.

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου δεν άντεξε το πέρασμα του σεισμού και κατέρρευσε, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Από τύχη δεν καταπλακώθηκε κάποιος προσκυνητής στο εκκλησάκι που το καλοκαίρι επισκέφτηκε η γνωστή ηθοποιός του Χόλιγουντ Ντέμι Μούρ.

Τύχη βουνό είχαν όμως και οι αρκετοί για την εποχή τουρίστες που απολαμβάνουν τις ξακουστές παραλίες του Ξερόκαμπου και ευτυχώς δεν βρέθηκαν την στιγμή του σεισμού στην περιοχή που έγιναν μεγάλες κατολισθήσεις όπως φαίνονται στα πλάνα που κατέγραψε το drone.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις