Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σεισμός τώρα: 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν Αμφιλοχία, Αγρίνιο και Μεσολόγγι!

σεισμός

Δεν είχαν αναφερθεί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα τυχόν ζημιές από τον σεισμό μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου στις 18:10 και είχε ως επίκεντρο ορεινή περιοχή ανάμεσα στην Αμφιλοχία και το Αγρίνιο…

Τόσο ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, όσο και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, είπαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ενώ σε επικοινωνία που είχαν με προέδρους τοπικών κοινοτήτων δεν τους ανέφεραν κάποιο πρόβλημα.

Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από την Αμφιλοχία και το Αγρίνιο πραγματοποιούν περιπολίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προκληθεί κάποια ζημιά από τον σεισμό.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 28 χιλιόμετρα.

Επίσης, σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 43 χιλιόμετρα ανατολικά της Πρέβεζας.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου στην περιοχή. Το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πήρε φωτιά, λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις