Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Σέριφος: Οι δύο σκέψεις για τη μυστηριώδη εξαφάνιση τουρίστα – Οι τελευταίες κινήσεις την επίμαχη μέρα

Σέριφος: Οι δύο σκέψεις για τη μυστηριώδη εξαφάνιση τουρίστα – Οι τελευταίες κινήσεις την επίμαχη μέρα

Η Σέριφος παρακολουθεί τις προσπάθειες για ένα ίχνος ζωής του 69χρονου. Τι λένε οι στενοί συγγενείς του, που λιώνουν από αγωνία εδώ και μήνες…

Ο Ντέιβιντ – Άντριου Γουόλστενχιουλμ 69 χρόνων, εξαφανίστηκε το πρωινό της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2021, όταν έφυγε από το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έμενε με τη σύζυγό του, στην περιοχή Λιβαδάκια. Ο συνταξιούχος φοροτεχνικός σε λογιστική εταιρία, βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές με τη γυναίκα του, Χάιντι. Εκείνη την ημέρα έφυγε με σκοπό την πεζοπορία στη Χώρα του νησιού, κάτι που συνήθιζε να κάνει. Αρχικά ήταν να τον ακολουθήσουν και δυο φίλοι του, που βρίσκονταν επίσης στο νησί για διακοπές, αλλά λόγω της ζέστης το μετάνιωσαν.

Όλα του τα πράγματα, ακόμα και το διαβατήριό του, βρέθηκαν στο δωμάτιο. Στο κατάλυμα δεν υπήρχαν κάμερες, ούτε όμως και στη γύρω περιοχή, που θα μπορούσαν να έχουν καταγράψει τις τελευταίες κινήσεις του. Την προηγούμενη ημέρα, είχε εκφράσει την επιθυμία του να πραγματοποιήσει πεζοπορία στα σηματοδοτημένα μονοπάτια του νησιού, με αφετηρία και τερματισμό τη Χώρα. Ενδιάμεσα, θα περνούσε κατά σειρά τους οικισμούς «Παναγιά», «Συκαμιά», «Γαλανή» και «Πύργο». Τα μονοπάτια αυτά είναι για έμπειρους πεζοπόρους, σαν τον Ντέιβιντ.

Η Λώρα Σταματάκη, ιδιοκτήτρια του τουριστικού καταλύματος που διέμενε ο αγνοούμενος με τη σύντροφό του, μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για την ημέρα της εξαφάνισης και το συναγερμό που σήμανε. «Ήταν η δεύτερη φορά που επισκεπτόντουσαν το νησί. Η πρώτη ήταν δεκαπέντε χρόνια πριν. Του άρεσε η ορειβασία και αυτό θα έκανε εκείνη την ημέρα. Ξεκίνησε στις 08:00 το πρωί με προορισμό τη Χώρα του νησιού. Στις 20:00 το απόγευμα ήρθε ανήσυχη στη ρεσεψιόν η σύζυγός του.

Προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του, χωρίς αποτέλεσμα. Της είχε πει πως στις 17:00 θα επέστρεφε. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η πολιτική προστασία και μαζί με την πυροσβεστική του νησιού ξεκίνησαν το ίδιο βράδυ τις έρευνες, που διήρκησαν περίπου μία εβδομάδα. Απ’ όσο γνωρίζω μια – δυο μέρες μετά την εξαφάνισή του, βρέθηκε για λίγα λεπτά το σήμα του κινητού του, αλλά εξαφανίστηκε πάλι. Κάποια στιγμή ήρθε και ένα κλιμάκιο της αστυνομίας με σκυλιά για να πάρουν μέρος στις έρευνες, αλλά οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, καθώς είχε περίπου 40 βαθμούς», είπε στην εκπομπή.

Η σύζυγος και η αδελφή του Ντέιβιντ, που ζουν σε ένα μικρό χωριό στο Βόρειο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, μίλησαν στην εκπομπή. «Μας φαίνεται περίεργο που κανείς δεν τον έχει δει. Έχω όλες αυτές τις κακές σκέψεις που περιτριγυρίζουν το μυαλό μου, ότι ίσως να έπεσε σε κάποιο από τα παλιά μεταλλεία, όπου μπορεί να περπατούσε από πάνω χωρίς να γνωρίζει τι υπάρχει από κάτω. Είναι τρομερό και μόνο στη σκέψη. Το σενάριο να τον χτύπησε κάποιος με το αμάξι και να τον εξαφάνισε φοβούμενος τις συνέπειες, είναι κάτι το οποίο σκεφτόμαστε, αλλά δε νομίζω πως υπάρχουν πολλά αμάξια εκεί πέρα. Μιλάμε για ένα ήσυχο νησί», ανέφερε η σύζυγός του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις