Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σέρρες: Αυτές είναι οι «έξυπνες» πινακίδες που τοποθετήθηκαν για τουρίστες και όχι μόνο

Σέρρες: Αυτές είναι οι «έξυπνες» πινακίδες που τοποθετήθηκαν για τουρίστες και όχι μόνο

Στην ανάδειξη των τουριστικών προορισμών και μνημείων στις Σέρρες στοχεύει ο ομώνυμος δήμος με την τοποθέτηση συνολικά πενήντα «έξυπνων» πινακίδων σήμανσης…

Οι πινακίδες, που ξεκίνησαν ήδη να τοποθετούνται σε 28 τοπόσημα και μνημεία του δήμου, καθώς και σε 22 κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης, παρέχουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες πληροφορίες στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ ενσωματώνουν και την τεχνολογία QR Code για χρήση από τα κινητά τηλέφωνα.

Ο χρήστης του κινητού σκανάροντας τον QR Code συνδέεται με την τουριστική ιστοσελίδα του δήμου Σερρών (tourism.serres.gr) μέσα από την οποία ενημερώνεται για όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος ενώ μπορεί να αποκτήσει και άμεση πρόσβαση σε χάρτες του δήμου.

Τη δράση με τίτλο «Εφαρμογές και Σήμανση Τουριστικών Τοποσήμων και Μνημείων» παρουσίασε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού Γιάννη Γάτσιου μπροστά στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου τοποθετήθηκε μία από τις πρώτες «έξυπνες» πινακίδες.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη δράση που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο, εντάσσεται στο πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Σερρών (ΣΒΑΑ) που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Οι πινακίδες σήμανσης», τόνισε ο κ. Χρυσάφης, «συμβάλλουν στην προσπάθεια που άρχισε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και την οποία από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διοίκησης του δήμου Σερρών θέσαμε ως προτεραιότητα για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής».

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιώργος Αραπάκης, από το τμήμα Τουρισμού του δήμου Σερρών, τόνισε ότι οι πινακίδες που είναι κατασκευασμένες από ειδικό ανθεκτικό υλικό έχουν τοποθετηθεί σε σημεία και περιοχές της πόλης που παρουσιάζουν ιδιαίτερο τουριστικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον, παρέχοντας τη δυνατότητα τόσο στους μόνιμους κατοίκους αλλά κυρίως στους επισκέπτες να ενημερωθούν εύκολα και γρήγορα για την ιστορία της περιοχής. Υπογράμμισε ακόμα ότι η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε μέσα από το πρόγραμμα ΣΒΑΑ θα έχει διάρκεια και συνέχεια καθώς οι πληροφορίες που θα παρέχουν οι πινακίδες μέσω της ιστοσελίδας του δήμου θα εμπλουτίζονται συνεχώς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις