Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σέρρες: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την έκρηξη που σκότωσε τον 11χρονο Βασίλη

Σέρρες: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την έκρηξη που σκότωσε τον 11χρονο Βασίλη

Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι οι δυο συλληφθέντες για την έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, που κόστισε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη. Από τη έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου τραυματίστηκαν άλλα δυο παιδάκια, 6 και 10 ετών.

Οι δυο συλληφθέντες για την τραγωδία στις Σέρρες είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Και οι δυο συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου.

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις