Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σέρρες: Έπαιζαν «αλογάκι» και πετάγονταν ξαφνικά μπροστά από εν κινήσει αυτοκίνητα

Σέρρες: Έπαιζαν «αλογάκι» και πετάγονταν ξαφνικά μπροστά από εν κινήσει αυτοκίνητα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αναστάτωση στις Σέρρες για παρέες ανηλίκων που ρισκάρουν τις ίδιες τις ζωές τους. Έφηβοι που πετάγονται μπροστά από διερχόμενα αυτοκίνητα, για ένα βίντεο…

Για τους ίδιους τα όσα κάνουν στις Σέρρες, είναι παιχνίδι. Στην πραγματικότητα όμως βάζουν σε κίνδυνο τόσο τις δικές τους ζωές, όσο και των οδηγών που ξαφνικά καλούνται να τους αποφύγουν. Είναι έφηβοι και από τις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι λίγοι. Μικρά παιδιά που πετάγονται μπροστά από ΙΧ και μηχανές για να βγει το βίντεο που τραβούν οι φίλοι τους. Με τις καταγγελίες το τελευταίο διάστημα να είναι συνεχείς και το πρόβλημα να συνεχίζεται. Οι αστυνομικοί ζητούν βοήθεια και συνεργασία από γονείς και εκπαιδευτικούς πριν σημειωθεί σοβαρό ατύχημα. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί αν συνεχιστούν τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες.

Τα επικίνδυνα παιχνίδια από ομάδες εφήβων συνεχίζονται κατά τη διάρκεια νυχτερινών ωρών και βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους, όπως επίσης και των οδηγών που περνούν από το σημείο. Τα περιστατικά εφηβικής παραβατικότητας έχουν γίνει καθημερινά προκαλώντας έντονο προβληματισμό. Φαίνεται όμως πως πλέον δεν αφορούν μόνο τις μεγάλες πόλεις καθώς παρόμοιες εικόνες έχουν αρχίσει να καταγράφονται και στις επαρχιακές.

Βίντεο που ήρθε στην κατοχή της τηλεόρασης «Επιλογές» δείχνει ομάδα εφήβων που όλοι φορούσαν κουκούλες να επιδίδονται σε επικίνδυνα παιχνίδια σε κεντρική οδό της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Γ .Παπανδρέου δίπλα στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού αργά το βράδυ.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν δυσάρεστες συνέπειες όσο η ομάδα των νεαρών έπαιζε «αλογάκι». Δηλαδή ανέβαινε ο ένας στην πλάτη του άλλου και περνούσαν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο με ταχύτητα. Επίσης κρύβονταν πίσω από σταθμευμένα οχήματα και πετάγονταν ξαφνικά μπροστά σε οχήματα που βρίσκονται εν κινήσει μέσα στη νύχτα.

Το περιστατικό περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας: «η αστυνομία κλήθηκε να επέμβει και έφτασε στο σημείο μετά από μισή ώρα και έκανε συστάσεις στους νεαρούς», τονίζει η μάρτυρας.

Δυστυχώς όμως παρόμοια περιστατικά με μπουλούκια νεαρών να κινούνται επικίνδυνα στους δρόμους  γίνονται και σε άλλα κεντρικά σημεία όπως στην οδό Ιουστινιανού.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών  κ. Γιάννης Κούνιος επισημαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και τονίζει πως πρόκειται για ποινικό αδίκημα καθώς η πρόκληση ατυχήματος είναι εμφανής, εφιστώντας την προσοχή των γονέων από τους οποίους ζητά συνεργασία…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις