Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σέρρες: Φοβόταν τον κορονοϊό και αποκαλύπτει τη μεγάλη μάχη της με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σέρρες: Φοβόταν τον κορονοϊό και αποκαλύπτει τη μεγάλη μάχη της με τον ιό του Δυτικού Νείλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ιός του Δυτικού Νείλου την χτύπησε στα 43 της χρόνια. Η γυναίκα από τις Σέρρες μιλά και αποκαλύπτει την περιπέτεια που έζησε…

Την περιπέτεια υγείας που βίωσε διηγήθηκε η 43χρονη Χριστίνα Ναλμπάντη η οποία κατά την διάρκεια του περσινού καλοκαιριού νόσησε από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να κατορθώσει η κ. Χριστίνα να ανακτήσει και πάλι τις δυνάμεις της και ο λόγος που δημοσιοποιεί την περιπέτεια της, είναι όπως λέει γιατί ανησυχεί για την φετινή χρονιά ζητώντας από τους αρμόδιους να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα. 

Ο Νομίατρος Σερρών Αναστάσιος Αναστασιάδης εξηγεί τι ακριβώς είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου: «Είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται με τα κουνούπια. Η ασθένεια που προκαλεί μπορεί να είναι από ήπια έως σοβαρή. Όταν ένα κουνούπι τσιμπάει ένα μολυσμένο πουλί και στη συνέχεια τσιμπήσει ένα άτομο, τότε το άτομο αυτό μολύνεται.

Τα κουνούπια μεταφέρουν τα υψηλότερα ποσά του ιού στις αρχές του Φθινοπώρου. Γι αυτό και το ποσοστό της ασθένειας αυξάνει στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Ο χρόνος που χρειάζεται για να εκδηλωθεί η αρρώστια με τον ιό είναι 2-14 μέρες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων (περίπου 80%) που μολύνονται από το ιό παραμένουν ασυμπτωματικά. Όσοι όμως παρουσιάσουν συμπτώματα συνήθως είναι ήπια και εκδηλώνουν κοιλιακό πόνο, διάρροια, πυρετό, πονοκέφαλο, μυικούς πόνους, ναυτία, εξανθήματα, πονόλαιμο, εμετό.

Σπάνια ο ιός μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα  με συμπτώματα σύγχυσης, απώλειας της συνείδησης ή κώμα, μυϊκή αδυναμία, δυσκαμψία του αυχένα». Το 2018 ήταν η χειρότερη χρονιά σύμφωνα με τον Νομίατρο καθώς είχαν σημειωθεί 316 κρούσματα Πανελλαδικά. Ενώ το περσυνό καλοκαίρι το 1/3 των κρουσμάτων σημειώθηκαν στην ΠΕ Σερρών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις