Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Σέρρες: Η μαύρη επέτειος για τη φονική έκρηξη σε σχολείο που στοίχισε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη

Σέρρες: Η μαύρη επέτειος για τη φονική έκρηξη σε σχολείο που στοίχισε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη

Ένας μαθητής μόλις 11 ετών άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο προαύλιο του σχολείου του στις Σέρρες, την ώρα που βρισκόταν σε διάλειμμα του ολοήμερου προγράμματος, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο. Από εκείνη τη μέρα πέρασε ένας χρόνος…

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το τραγικό δυστύχημα στο 9ο Δημοτικό σχολείο στις Σέρρες  που στοίχισε την ζωή του μικρού 11χρονου μαθητή Βασίλη. Ήταν 5 Δεκεμβρίου 2022 όταν εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, κατά τη διάρκεια διαλείμματος,  προκλήθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο με αποτέλεσμα κομμάτια τοίχου και η μεταλλική πόρτα του λεβητοστασίου να εκσφενδονιστούν και να πέσουν πάνω στα παιδία που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου.

Τον άτυχο μαθητή η βαριά μεταλλική πόρτα τον χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του ενώ δύο ακόμα συμμαθητές του τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Η έκθεση των πραγματογνωμόνων οι οποίοι ορίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές έριξε φως στα αίτια του δυστυχήματος με τον δικηγόρο της οικογένειας να δηλώνει πως το πόρισμα στην ουσία επιβεβαιώνει αυτά τα οποία είχαν διαπιστώσει οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας. Έκανε λόγο για πολυεπίπεδες ευθύνες που είχαν καταγγελθεί με μηνυτήρια αναφορά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αποφάσισε την επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και την προσωρινή ανάκληση της άδειας για τρεις μήνες, από 1-2-2024 μέχρι 30-4-2024, στον μηχανολόγο – μηχανικό που ήταν υπεύθυνος για το λεβητοστάσιο.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παροχή υπηρεσιών κακής ποιότητας, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε το δυστύχημα, με την απόφαση να επισημαίνει πως ο μηχανολόγος μηχανικός ως πρόσωπο που είχε το δικαίωμα σε εγκαταστάσεις καύσης- λέβητες, είχε την υποχρέωση, μετά τις εργασίες τροποποίησης που πραγματοποίησε στο λεβητοστάσιο του σχολείου, να θέσει σε λειτουργία ή επαναλειτουργία τον λέβητα, μόνον όταν είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είχε διαπιστώσει ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, ασφαλούς λειτουργίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις