Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σέρρες: Η πιο σκληρή εικόνα της νύχτας – Ο άστεγος που μίλησε και συγκίνησε τον επιχειρηματία

Σέρρες: Η πιο σκληρή εικόνα της νύχτας – Ο άστεγος που μίλησε και συγκίνησε τον επιχειρηματία

Ο άστεγος έπεσε να κοιμηθεί στα τραπέζια κλειστού καταστήματος στις Σέρρες. Λίγες ώρες μετά μίλησε με τον ιδιοκτήτη…

Η εικόνα από τις Σέρρες σφίγγει το στομάχι. Άστεγος έχει ενώσει δύο τραπέζια σε κλειστό κατάστημα της πόλης και έχει πέσει για ύπνο, με το κρύο να είναι τσουχτερό. Δεν έχει κανένα να νιαστεί για εκείνον. Είναι μόνος, χωρίς δουλειά και χωρίς σπίτι, όπως είπε λίγες ώρες μετά στον ιδιοκτήτη του καταστήματος που τον πλησίασε. Ο επιχειρηματίας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία με στόχο να κάποιοι από τον δήμο να ενδιαφερθούν ώστε το αύριο, γι’ αυτόν τον άνθρωπο να είναι καλύτερο.

Σοκάρει η εικόνα με τον άστεγο που κοιμάται στα τραπέζια μαγαζιού στο κέντρο της πόλης των Σερρών, μέσα στο κρύο. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού συνομίλησε μαζί του και του είπε ότι είναι μόνος του και δεν έχει κάποιο χώρο για να μείνει.

“Μια κατάσταση θλιβερή…. Έχουμε αποτύχει σαν κοινωνία σε όλα τα επίπεδα…. Ο άνθρωπος αυτός κοιμάται μέσα στο κρύο εδώ και μια εβδομάδα στα τραπέζια του μαγαζιού μου. Σήμερα που το αντιλήφθηκα τυχαία συνομίλησα μαζί του και μου είπε πως είναι μόνος του και δεν έχει κάποιο χώρο για να μείνει… Σας παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος ένα μέρος για να φιλοξενηθεί ή αν μπορούν οι αρμόδιοι του δήμου να μεριμνήσουν για να βρεθεί μια λύση”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις