Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σέρρες: Μετέφεραν μετανάστες με κλεμμένο αυτοκίνητο και χωρίς δίπλωμα οδήγησης

Σέρρες: Μετέφεραν μετανάστες με κλεμμένο αυτοκίνητο και χωρίς δίπλωμα οδήγησης
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Με χειροπέδες βρέθηκαν τρεις μετανάστες, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στις Σέρρες ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν χθες, τη στιγμή που είχε ακινητοποιηθεί το ένα από τα δύο αυτοκίνητα μέσα στα οποία ήταν και στη θέα των αστυνομικών, μπήκαν και οι τρεις στο δεύτερο όχημα και προσπάθησαν να ξεφύγουμε με επικίνδυνους ελιγμούς.

Ωστόσο λίγο αργότερα το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν.

Γιατί προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι νωρίτερα είχαν κατεβάσει από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας από τους συλληφθέντες -και δεν είχε καν άδειας οδήγησης- συνολικά επτά μετανάστες, εκ των οποίων οι τέσσερις ανήλικοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τους μετανάστες μετέφεραν με σκοπό τη μη νόμιμη προώθηση τους προς το εσωτερικό της χώρας έναντι φυσικά, χρηματικής αμοιβής.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες ήταν στο δεύτερο αυτοκίνητο, όπου ο οδηγός δεν είχε άδεια οδήγησης και λειτουργούσαν ως «προπομπός», για να αποφύγουν τυχόν ελέγχους των διωκτικών αρχών, όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται μάλιστα, ότι τα αυτοκίνητα που ακτασχέθηκαν, για το ένα είχε δηλωθεί υπεξαίρεση την 28η Ιουνίου 2023 στο τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως και για το δεύτερο είχε δηλωθεί κλοπή την 30η Ιουνίου 2023 στο τμήμα Ασφάλειας Καμινίων – Ν. Φαλήρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις