Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σέρρες: Νέες αποκαλύψεις σοκ για το γηροκομείο του θανάτου – Η μέρα που η τύχη εγκατέλειψε τους γιατρούς

Σέρρες: Νέες αποκαλύψεις σοκ για το γηροκομείο του θανάτου – Η μέρα που η τύχη εγκατέλειψε τους γιατρούς

Το παράνομο γηροκομείο είχε γίνει ο τόπος μαρτυρίου για ηλικιωμένους στις Σέρρες. Οι υπεύθυνοι συνεργάζονταν με γιατρούς και γραφεία τελετών για να καλύψουν τα ίχνη των εγκλημάτων…

Στοιχεία που σοκάρουν για την υπόθεση με το παράνομο γηροκομείο στις Σέρρες που άρχισε να αποκαλύπτεται το 2020. Τότε που τυχαία μία τρόφιμος βρέθηκε σε άθλια κατάσταση να περιπλανιέται στο δρόμο. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Γιατροί και υπεύθυνοι γραφείων τελετών σε συνεργασία με τους υπεύθυνους στο παράνομο γηροκομείο για να συσκοτιστούν οι πραγματικές αιτίες των θανάτων. Ήδη έγιναν 6 νέες συλλήψεις.

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας Σερρών, Γιώργος Κουτσάκης τόνισε στο newsit.gr: «Επιτέλους μετά απο έρευνα της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών φτάσαμε σε νέες συλλήψεις αυτής της υπόθεσης που μας συγκλόνισε όλους πριν απο περίπου δύο χρόνια. Τότε, το 2020, μία απο τις τροφίμους είχε ξεφύγει απο την επιτήρηση των υπευθύνων και είχε αρχίσει να περιπλανιέται στην Ηράκλεια.

Την εντόπισε ταλαιπωρημένη ένας φαρμακοποιός, ευτυχώς, και ειδοποιηθήκαμε και εμείς και η αστυνομία. Με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου πήγαμε αμέσως στον παράνομο αυτόν ξενώνα να δούμε τι γίνεται. Εκεί βρήκαμε αρκετούς ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα. Τους είχαν κυριολεκτικά μαντρωμένους εκεί μέσα, σε έναν χώρο που προοριζόταν να γίνει ξενώνας. Κανένας μας δεν μπορούσε να δεί τι γινόταν εκεί μέσα. Είχαν απλώσει καλαμιές και δεν φαινόταν τίποτα. Δεν μπορούσαμε να έχουμε καμία οπτική επαφή. Δυστυχώς όλα αυτά που συμβαίνουν είναι μέρος της κοινωνίας μας πλέον».

Οι υπεύθυνοι είχαν ανοίξει αρχικά ένα ξενώνα για άτομα με κινητικά προβλήματα. Στην πορεία το μετέτρεψαν σε ένα παράνομο γηροκομείο. Διαβεβαίωναν τους συγγενείς, ότι οι ηλικιωμένοι έμεναν και σε γειτονικά σπίτια που τους έδειχναν, με όλες τις ανέσεις. Στην πραγματικότητα όμως, σε αυτά τα σπίτια τους πήγαιναν νεκρούς! Όταν ήδη είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή, το κύκλωμα μετέφερε τις σορούς στα σπίτια με τη βοήθεια γραφείων τελετών και εκεί οι γιατροί έγραφαν τις αιτίες θανάτων, υπογράμμιζαν ότι πέθαναν μέσα στο σπίτι και ειδοποιούσαν τους συγγενείς!

Στο newsit.gr, μίλησε και ο φαρμακοποιός Γιώργος Τάτσιος, που εντόπισε την τρόφιμο στον Λιθότοπο Σερρών: «Το φαρμακείο μου είναι ακριβώς δίπλα, κολλητά στον παράνομο αυτόν ξενώνα. Είχαν τοποθετήσει και μια καλαμωτή και δεν βλέπαμε τι γινόταν μέσα. Ολα αυτά πρέπει να συνέβαιναν μέσα σε διάστημα 3 μηνών. Δεν ακουγόταν τίποτα.

Στον ξενώνα αυτόν επικρατούσε όλη μέρα απόλυτη ησυχία. Ούτε φωνές, ούτε ομιλίες, ούτε τίποτα. Ένα πρωί που έβρεχε κιόλας είδα μια ηλικιωμένη στο κρεοπωλείο στη γειτονιά. Ήταν πολύ ταλαιπωρημένη. Έμενε εκεί μέσα και είχε βρεί τρόπο να το σκάσει, όπως φάνηκε. Κάλεσα την αστυνομία και τον δήμο και φτάσαμε στην αποκάλυψη τότε.

Τον Άυγουστο του 2020 όταν ξεκίνησε να λειτουργεί, όπως φάνηκε, αυτό το παράνομο γηροκομείο, ήρθε στο φαρμακείο ένας νεαρός και μου ζήτησε το wifi γιατί δίπλα δεν είχε ίντερνετ. Όταν τον ρώτησα ποιός είναι, αυτός μου απάντησε πως έφερε στον χώρο αυτόν τους γονείς του και τους θείους του για να μείνουν όλοι μαζί εκεί και να έχουν λιγότερα έξοδα. Όμως απο τότε και για τρείς μήνες δεν είδαμε ξανα κανέναν. Δεν έμπαινε και δεν έβγαινε κανείς».

Αρχικά συνελήφθη ο 51χρονος υπεύθυνος. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επιπλέον 6 ατόμων και συγκεκριμένα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος: του προαναφερόμενου συλληφθέντα άνδρα και δύο γυναικών, 52 και 47 ετών ελληνικής καταγωγής κατά περίπτωση για συμμορία, έκθεση, παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και ηθική αυτουργία σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων.

Ενός 54χρονου άνδρα και 62χρονης γυναίκας, γιατροί, για έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και δύο ανδρών, 55 και 60 ετών, ελληνικής καταγωγής υπεύθυνοι γραφείων τελετών, για συνέργεια σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις