Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σέρρες: Παράπονα και προτάσεις στον δήμαρχο της πόλης! Ουρές για μία συνάντηση μαζί του

Σέρρες: Παράπονα και προτάσεις στον δήμαρχο της πόλης! Ουρές για μία συνάντηση μαζί του

Παράπονα για την καθαριότητα, την ασφαλτόστρωση, τον ηλεκτροφωτισμό και τα αδέσποτα, αλλά και ιδέες για βελτίωση της καθημερινότητας, μεταφέρουν οι κάτοικοι των Σερρών στον δήμαρχο, Αλέξανδρο Χρυσάφη, ο οποίος επανέφερε μετά από χρόνια την “Ώρα του Δημότη”…

Ο κ.Χρυσάφης αποφάσισε να αφιερώνει μία ημέρα την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, από το πρωί έως το μεσημέρι, για να ακούει από “πρώτο χέρι” τα αιτήματα των δημοτών του. Το ενδιαφέρον των πολιτών να συναντήσουν τον δήμαρχο και να μεταφέρουν από “πρώτο χέρι” τα παράπονα τους είναι τόσο μεγάλο, που τα ραντεβού είναι ήδη κλεισμένα για τις επόμενες 20 ημέρες.

Οι συναντήσεις έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του 2020. “Είναι μια διαδικασία γόνιμη για τον δήμαρχο και τους δημότες. Σ’ αυτή την ημέρα ακούω και συζητάω τα αιτήματα, τα προβλήματα, τα παράπονα, τις ιδέες και τις προτάσεις των πολιτών. Είναι μια διαδικασία ευλογία για κάθε δήμο”, δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ– ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FΜ”.

Μεταξύ των ιδεών που “έριξαν” στο τραπέζι οι δημότες και σκέφτεται να υιοθετήσει το επόμενο διάστημα ο κ.Χρυσάφης είναι η δημιουργία Κέντρων Ενημέρωσης Αγροτών σε δημοτικούς χώρους και συγκεκριμένα στις έδρες των παλιών κοινοτήτων και σημερινών Τοπικών Συμβουλίων, όπου γεωπόνοι θα ενημερώνουν τους αγρότες για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

“Όλα τα προβλήματα που μου μεταφέρουν οι δημότες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ομαδοποιούνται και στη συνέχεια με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες επιλύονται. Κάποια επιλύονται γρήγορα, κάποια σε βάθος χρόνου και κάποια δεν μπορούν να επιλυθούν και τους εξηγούμε τους λόγους. Η ειλικρίνεια είναι η βάση πάνω στην οποία γίνεται η συζήτηση” πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Παράλληλα, στους προσεχείς στόχους της διοίκησης του δήμου Σερρών είναι να εφαρμοστεί ένα σύστημα “έξυπνης πόλης” για καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις