Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλειστό κέντρο πριν το ξημέρωμα! Φωτιές και συνθήματα (Βίντεο)

Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλειστό κέντρο πριν το ξημέρωμα! Φωτιές και συνθήματα (Βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι του δήμου Σιντικής στο Στρατόπεδο Ιλάρχου Ιωάννη Καλέργη, στη Βυρώνεια Σερρών.

Ήδη από την Πέμπτη το απόγευμα έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο στρατόπεδο αποτελεί εναλλακτική λύση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά από το Στρατόπεδο Βασιλειάδη στη Ροδόπολη Σερρών, για τη δημιουργία κλειστού κέντρου υποδοχής μεταναστών και προσφύγων που μπήκαν στη χώρα μας από την 1η Μαρτίου.

Μετά από διαδικτυακό κάλεσμα που έγινε, κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται αυτήν την ώρα στην πύλη του στρατοπέδου στη Βυρώνεια προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην εξαγγελία της κυβέρνησης.

Οι κάτοικοι άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν μιας και η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί της Παρασκευής τα μεγάφωνα του χωριού καλούσαν τους κατοίκους να ανέβουν στο Στρατόπεδο Ιλάρχου Ιωάννη Καλέργη, το οποίο εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Ροδόπολη Σερρών, ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, αντιπρότεινε το Χέρσο στο Κιλκίς και τα Θερμά της Νιγρίτας για να καταλήξει στη Βυρώνεια.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνος Λογοθέτης ξεκαθάρισε πως η νέα δομή θα λειτουργήσει εντός του δήμου Σιντικής.

Πηγή: Fonh TV

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις