Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σίκινος: Αδιανόητη κτηνωδία με 10 νεκρές γάτες – Δηλητηρίασαν 35 ζώα με τις φόλες που έριξαν

Σίκινος: Αδιανόητη κτηνωδία με 10 νεκρές γάτες – Δηλητηρίασαν 35 ζώα με τις φόλες που έριξαν

H Σίκινος στο επίκεντρο για μια κτηνωδία δίχως προηγούμενο. Γάτες εντοπίστηκαν νεκρές στη σειρά, με άλλες να αγνοούνται και μόλις 10 να έχουν καταφέρει να επιζήσουν…

Ανάστατη η Σίκινος μετά την αρρωστημένη επίθεση που δύσκολα μπορεί να χωρέσει ένας φυσιολογικός ανθρώπινος νους. Οι δράστες ή ο δράστης έριξαν φόλες στα καλντερίμια του νησιού και σκόρπισαν τον θάνατο. Οι περισσότερες γάτες που ζούσαν εκεί δηλητηριάστηκαν και λίγο αργότερα εντοπίστηκαν νεκρές. Με τους υπεύθυνους να παραμένουν ασύλληπτοι αφού πιθανότατα έδρασαν όταν κανείς δεν ήταν κοντά για να τους δει.

Το νησί της Σικίνου πρωταγωνιστεί από χθες (19-01-2022) σε ένα έγκλημα δίχως λογική. Άρρωστα μυαλά σκόρπισαν φόλες, με αποτέλεσμα αρκετές γάτες να βρουν φρικτό και βασανιστικό θάνατο, ενώ κάποιες άλλες αναζητούνται. Οι εικόνες με τις νεκρές γάτες, προκάλεσαν σοκ στην φιλήσυχη τοπική κοινωνία του νησιού.

Σύμφωνα με κατοίκους δεν έχουν συναντήσει κάποια αντίστοιχη κτηνωδία στο πρόσφατο παρελθόν. Δυστυχώς πρόκειται για άτομα που θέλησαν να δείξουν το απύθμενο μένος τους, για τα συμπαθή ζωάκια, δηλητηριάζοντας τα με τον πλέον κτηνώδη τρόπο. Πετώντας τους φόλες.

Τη ντροπιαστική είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση στο Facebook, φιλόζωος κάτοικος του νησιού, οποίος ασχολείται με τις γάτες στο νησί. Συγκεκριμένα, μετά την δηλητηρίαση τους, κατάφεραν να επιζήσουν 10 γάτες, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν 10 νεκρές. Επίσης αγνοούνται άλλες 15 γάτες, οι οποίες πιθανότατα είναι νεκρές.

«Καλέσαμε την αστυνομία και ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλά νεκρά ζωάκια. Θέλουμε να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες και να τιμωρηθούν» τονίζουν στο cyclades24.gr, κάτοικοι της Σικίνου. Σε ερώτηση για το ποιους μπορεί να ενοχλούσαν τα γατάκια, ανέφεραν ότι λέρωναν τα καλντερίμια.

Το σίγουρο είναι πάντως πως όταν κάποιος αποφασίσει πλέον να βασανίσει ζώα ή να πετάξει μια φόλα, θα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα διότι η απειλούμενη ποινή είναι πλέον κακουργηματική και φτάνει τα 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό – διοικητικό πρόστιμο των 30.000 – 50.000 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις