Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκιάθος: Γεννητούρια εν πλω – Ένα υγιέστατο αγοράκι βιαζόταν να έρθει στον κόσμο!

Σκιάθος: Γεννητούρια εν πλω – Ένα υγιέστατο αγοράκι βιαζόταν να έρθει στον κόσμο!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μεσοπέλαγα ακούστηκε το πρώτο κλάμα ενός μπόμπιρα από τη Σκιάθο. Η 34χρονη Σκιαθίτισσα, μητέρα άλλων τριών παιδιών, αισθάνθηκε πόνους γέννας και αποφασίστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στον Βόλο, με θαλάσσιο ταξί, όμως το μωρό «βιαζόταν» να έρθει στον κόσμο…

Έτσι ο τοκετός προέκυψε στο μέσο της διαδρομής, χάρη στη συνδρομή της μαίας από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, που συνόδευε την 34χρονη από το νησί του Παπαδιαμάντη στον Βόλο.

Όλα πήγαν κατ’ ευχή, δήλωσε η μαία του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, Μαρία Στρούγγη, που ήταν δίπλα στην έγκυο στο θαλάσσιο ταξί «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος», το οποίο με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος διατάχθηκε να κάνει τη διακομιδή. Η γέννα ήταν εύκολη και κράτησε μόλις μερικά λεπτά. Μόλις ακούστηκε το πρώτο κλάμα του μωρού, τα επιφωνήματα ανακούφισης ακολούθησε η συγκίνηση.

Ο ιδιοκτήτης του θαλάσσιου ταξί Δημήτρης Διολέττας έχει χρειαστεί να κάνει πολλές φορές διακομιδές επίτοκων από Σκιάθο για Βόλο. «Πάντοτε καταφέρναμε να προλάβουμε. Αυτή τη φορά δεν έγινε έτσι. Γίναμε τελικά μάρτυρες ενός πραγματικού θαύματος», είπε συνεπαρμένος καθώς όπως τόνισε ο ίδιος δεν είχε ξαναζήσει ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν.

Η ευχάριστη περιπέτεια για την επίτοκο μητέρα, ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί του Σαββάτου. Η μαία βρισκόταν εκτός βάρδιας όταν ειδοποιήθηκε από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου ότι θα πρέπει να συνοδέψει την επίτοκο στον Βόλο. Για το επείγον της μεταφοράς είχε ενημερωθεί και το Λιμεναρχείο Σκιάθου. Η διακομιδή ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί, το θαλάσσιο ταξί έφτασε στον Βόλο μέσα σε μόλις μία ώρα και σαράντα λεπτά.

Το αγοράκι, το οποίο ζυγίζει 2.780 γραμμάρια, αμέσως μετά τη γέννησή του μεταφέρθηκε σε θερμοκοιτίδα. Στον Βόλο μητέρα και γιος παρελήφθησαν αμέσως από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Αχιλλοπούλειο.

Να σημειωθεί, ότι η τρισευτυχισμένη μητέρα του βρέφους  είχε επισκεφτεί τον Βόλο πριν λίγες μέρες, αλλά τελικά επέστρεψε στο νησί αφού δεν υπήρχαν ενδείξεις τοκετού.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις