Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σκιάθος: Κλωτσιές και μπουνιές σε αστυνομικό από ζευγάρι εργατών που επικαλέστηκε το όνομα επιχειρηματία

Σκιάθος: Κλωτσιές και μπουνιές σε αστυνομικό από ζευγάρι εργατών που επικαλέστηκε το όνομα επιχειρηματία

Η Σκιάθος περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης, που σέρνεται από το 2020. Τότε που ένα ζευγάρι εργατών επιτέθηκε σε αστυνομικό που έκανε τη δουλειά του…

Έχτιζαν στον Αιγιαλό για λογαριασμό εφοπλιστή και όταν αστυνομικός, μετά από καταγγελίες για παράνομή δόμηση, πήγε να κάνει έλεγχο, εκείνοι του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν. Το περιστατικό έγινε το Μάη του 2020, στην παραλία “Αχλαδιές” στο νησί της Σκιάθου και χθες επρόκειτο να δικαστούν, αλλά ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης, η οποία ορίστηκε για τον Γενάρη του 2023.

Κατηγορούμενοι είναι ένα ζευγάρι Αλβανών εργατών 35 χρόνων, οι οποίοι τραυμάτισαν αστυνομικό του ΑΤ Σκιάθου, κατά τη διάρκεια ελέγχου παράνομων οικοδομικών εργασιών στον αιγιαλό, την περίοδο της καραντίνας. Οι κατηγορούμενοι στην θέα του αστυνομικού και στις παραινέσεις του να σταματήσουν τις παράνομες εργασίες  και να τον ακολουθήσουν στο αστυνομικό τμήμα, τον έβρισαν και επικαλέστηκαν εφοπλιστή, στη ιδιοκτησία του οποίου, εκτελούσαν εργασίες περίφραξης.

Στην συνέχεια και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο άνδρας έπιασε τον αστυνομικό από το χιτώνιο και τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός, λόγω του κατηφορικού εδάφους να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια το ζευγάρι τον χτυπούσε με γροθιές και κλωτσιές, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο χέρι, στον αυχένα, στο θώρακα και στην κλείδα.

Η δίκη του ζευγαριού, που κατηγορείται για αντίσταση, εξύβριση, απειλή, πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης από κοινού και για αυθαίρετη κατασκευή είχε προσδιοριστεί για χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά αναβλήθηκε, μετά από αίτημα των κατηγορούμενων και προσδιορίστηκε για τις 30 Ιανουαρίου 2023, ενώ οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν, ότι στη δικογραφία υπάρχει υπόμνημα της εταιρίας ακινήτων, που διαχειρίζεται το συγκρότημα, σύμφωνα με το οποίο δεν είχε δώσει εντολή για κατασκευή κτισμάτων στον Αιγιαλό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις