Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Σκιάθος: Σκάφος με 11 επιβάτες έπεσε σε βράχο – Συνελήφθη ένας 79χρονος

Σκιάθος: Σκάφος με 11 επιβάτες έπεσε σε βράχο – Συνελήφθη ένας 79χρονος

Ένα τουριστικό σκάφος έπεσε σε βράχο στην Σκιάθο, σημαίνοντας συναγερμό στο Λιμενικό.

Το σκάφος προσάραξε το απόγευμα του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή “Μυρμήγκια” Σκιάθου, και σε αυτό επέβαιναν 8 τουρίστες και 3 άτομα προσωπικό.

Οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με βοηθητικό σκάφος σε ασφαλές σημείο ενώ τα άτομα του πληρώματος μπήκαν σε περιπολικό σκάθος του Λιμενικού.

Το τουριστικό σκάφος είχε χτύπημα στο δεξιό πρωραίο τμήμα της καρίνας του σκάφους. Μετά από την απάντληση των υδάτων και την προσωρινή επισκευή της ρηγμάτωσης από επαγγελματία δύτη, αποκολλήθηκε και αναχώρησε για τη θαλάσσια περιοχή κοντά στην παραλία «Λαζαρέτα» όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με πλωτό γερανό.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 79χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 277 παρ.2 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου), ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις