Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκιάθος: Τουρίστας ήθελε να δει από κοντά την απογείωση αεροσκάφος και το… πλήρωσε [vid]

Σκιάθος τουρίστας

Είναι νόμος πως τα λάθη, πληρώνονται. Το ίδιο έπαθε κι ένας Βρετανός τουρίστας στη Σκιάθο. Η περιέργειά του και η απόφαση να καταγράψει σε βίντεο τη στιγμή της απογείωσης ενός αεροσκάφους από απόσταση αναπνοής είχαν το αποτέλεσμα όλοι περίμεναν. Εκτός, ίσως, από τον ίδιο.

Η Σκιάθος φημίζεται για πολλά. Όπως ότι ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου είναι πολύ κοντά στην παραλία. Ο τουρίστας της ιστορίας μας θέλησε να καταγράψει από κοντινή απόσταση στη στιγμή που ένα αεροσκάφος απογειώνεται. Η εξέλιξη όμως τον έκανε να το… μετανιώσει. Προσωρινά τουλάχιστον.

Το σχέδιό του μελετημένο σχεδόν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Άνοιξε την κάμερα την ώρα που οι μηχανές του αεροσκάφους της εταιρίας Thomas Cook δούλευαν στο… φουλ. Το Airbus A321-231 ήταν έτοιμο να απογειωθεί από τη Σκιάθο. Και ο Πολ Τέρνερ ήταν λίγα μέτρα πιο πίσω έτοιμος να καταγράψει την εντυπωσιακή στιγμή.

Δεν είχε σκεφτεί, όμως, ότι η δύναμη από τις τουρμπίνες του αεροσκάφους θα τον… εκσφενδόνιζε. Όπως κι έγινε…

Τουρίστας στον… αέρα

Το βίντεο του Πολ Τέρνερ ξεκινά με το αεροσκάφος έτοιμο να ξεκινήσει την τροχοδρόμηση για την απογείωση. Οι μηχανές δουλεύουν. Και ξαφνικά, η κάμερα δείχνει… ουρανό και μετά… έδαφος.

Ο Βρετανός τουρίστας έχει… εκτοξευτεί και απ’ όσα ακούγονται μάλλον δεν το περίμενε.

Δείτε το video

https://youtu.be/Nd8Kla–XuI

Η Σκιάθος και τα βιντεάκια στο Facebook

Ο ίδιος ο Βρετανός τουρίστας εξήγησε γιατί έκανε ό,τι έκανε. Τον είχαν συνεπάρει, όπως είπε, τα ανάλογα video από τη Σκιάθο που είχε δει να ανεβάζουν άλλοι τουρίστες στο Facebook. «Πάντα ήθελα να σταθώ στο “δρόμο” ενός αεροσκάφους αφού είχα στο Facebook άλλους να το κάνουν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου», είπε.

«Ήταν στη λίστα όσων ήθελα να κάνω και τελικά το κατάφερα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο κοντά μπορείς πραγματικά να βρεθείς στον διάδρομο, περίπου 10 μέτρα από την απογείωση», συνέχισε.

Παρά το γεγονός πως από τη δύναμη των κινητήρων έχασε την ισορροπία του και έπεσε, ο Τέρνερ κάθε άλλο παρά μετανιωμένος εμφανίστηκε. «Είναι ένα από τα πιο κοντινά σημεία που μπορεί να σταθεί ένας πολίτης κατά την απογείωση. Όταν τα αεροσκάφη προσγειώνονται και εξίσου εντυπωσιακό. Μπορείς κυριολεκτικά να νιώσεις τον αέρα καθώς περνούν από πάνω σου. Είναι απίστευτη εμπειρία», σημείωσε.

Και… “υποσχέθηκε” πως την επόμενη φορά που θα το κάνει, θα θυμηθεί να κρατιέται από κάπου!

Πηγή: Daily Mail

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις