Δευτέρα, 20 Μαΐ
20oC Αθήνα

“Σκηνοθετημένη” η επίθεση αγροτών στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ από το thrakinea
ΦΩΤΟ από το thrakinea

Ως σκηνοθετημένα καταγγέλλουν οι τρεις βουλευτές νομού Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, τα επεισόδια που έγιναν στην τελετή έναρξης του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών στις Φέρες, την Παρασκευή, όταν αγρότες εισέβαλαν στο χώρο του συνεδρίου ζητώντας την αποχώρηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των βουλευτών.

Μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές, Δημήτρης Ρίζος, Γιώργος Καϊσας και Νατάσα Γκαρά, καταλογίζουν στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αδυναμία ως προς την αποτροπή των γεγονότων και την προστασία θεσμών και διαδικασιών. Δηλώνουν ότι κατανοούν απόλυτα και γνωρίζουν τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, τη δημιουργία των οποίων αποδίδουν σε κυβερνητικές επιλογές προηγούμενων ετών.

Κάνουν λόγο για συνεχή και επίπονη προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων και ζητούν τη συνδρομή όλων των φορέων προς αυτή την κατεύθυνση. “…Οι κραυγές αποκλεισμού εκλεγμένων αντιπροσώπων του Ν. Έβρου ή υπουργών από παγκόσμιας ακτινοβολίας διαδικασίες ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας, οδηγούν σε άλλες εποχές αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές που δεν έχουν θέση στους καιρούς μας… Η επίδοση ψηφισμάτων και η έκφραση γνώμης των συμπολιτών μας πρέπει να γίνονται πάντα σεβαστές, όχι όμως οι τραμπουκισμοί και οι ανεξέλεγκτες συμπεριφορές” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε