Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σκόπελος: Έτσι έφτασε ο μεσογειακός κυκλώνας – Ρίσκαραν και παραλίγο να τους σκεπάσουν τα κύματα [pics]

Σκόπελος: Έτσι έφτασε ο μεσογειακός κυκλώνας – Ρίσκαραν και παραλίγο να τους σκεπάσουν τα κύματα [pics]

Εντυπωσιακές εικόνες από τη Σκόπελο. Ο μεσογειακός κυκλώνας έφτασε στις Σποράδες και σαρώνει το νησί…

Ο μεσογειακός κυκλώνας “Ζορμπάς” παραμένει στην Ελλάδα και η Σκόπελος βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση η κακοκαιρία που πλήττει το νησί συνεχίζεται.

Υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από Σποράδες για Βόλο, με το οχηματαγωγό πλοίο “Σκιάθος Εξπρές” να παραμένει στο λιμάνι του Βόλου και το οχηματαγωγό πλοίο “Πρωτεύς” στο λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου.

Στις φωτογραφίες από τη Σκόπελο βλέπουμε τη θάλασσα να βγαίνει στη στεριά και ορισμένους να ρισκάρουν αφού πλησιάζουν στο λιμάνι. Στη γειτονική Σκιάθο είχαμε απεγκλωβισμούς νωρίτερα.

Σκόπελος: Το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα

Περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τους δήμους Λοκρών στη Φθιώτιδα και Λίμνης-Μαντουδίου στην Εύβοια ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Όπως ο ίδιος δηλώνει στο ΑΠΕ από το Μαντούδι όπου μετέβη, «για μια ακόμη φορά ζούμε μια κόλαση.

Οι ζημιές τόσο στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου όσο και στο Δήμο Λοκρών είναι μεγάλες. Πήραμε απόφαση να κηρύξουν αυτούς τους δύο δήμους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αλλά και για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε. Όλη τη νύχτα στις κρίσιμες αυτές περιοχές δώσαμε μια μεγάλη μάχη και συνεχίζουμε να παλεύουμε με νερά και λάσπες» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Αποστόλου: Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν μάχη προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή την – βιβλική είναι η αλήθεια – καταστροφή που πλήττει την βόρεια Ευβοια αυτή τη τη στιγμή», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής του νομού Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου.

Υπάρχουν «τρεις αγνούμενοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ελπίζω να βρεθούν ζωντανοί». Και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας έτσι ώστε να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας το ταχύτερο δυνατό. Είμαστε εδώ, δίπλα τους. Είναι πρωτοφανές αυτό το οποίο βιώνει η περιοχή».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις