Κυριακή, 21 Απρ.
14oC Αθήνα

Σκορπιός: Από τη χλιδή στη “φτώχεια” – Το πάρτι της κόρης του Ριμπολόβλεφ

Σκορπιός: Από τη χλιδή στη “φτώχεια” – Το πάρτι της κόρης του Ριμπολόβλεφ

Πάρτι γενεθλίων ναι, για την κόρη του Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνα, χωρίς όμως τελικά τη Μπιγιονσέ αλλά και λαμπερούς καλεσμένους. Ο Σκορπιός, το άλλοτε θρυλικό νησί της οικογένειας Ωνάση, δεν είναι ακόμη έτοιμος να φιλοξενήσει στους χώρους του σταρ και προσωπικότητες της παγκόσμιας high society.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της “Espresso της Κυριακής” ο χρόνος και η φθορά από την πολυετή εγκατάλειψη του πανέμορφου νησιού από την Αθηνά Ωνάση έχουν αφήσει τόσο έντονα τα σημάδια τους στο μεγαλύτερο μέρος του Σκορπιού, που ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές από τα συνεργεία, τα οποία έχουν αναλάβει την συντήρηση για τον Ρώσο κροίσο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα

Ετσι, το πάρτι που έχει οριστεί για τις 4 Ιουνίου θα γίνει κανονικά, μόνο που αντί «να βουλιάξει το νησί με χλιδή που για δεκαετίες έχει να δει ο Σκορπιός» -όπως γράφτηκε-, θα παρευρεθούν φίλοι και μέλη της οικογένειας της 25χρονης Εκατερίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εspresso της Κυριακής», την κατάσταση που επικρατούσε πάνω στο νησί, αλλά και το χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν ώστε ο Σκορπιός να μπορέσει να είναι και πάλι το «άντρο των VIP του κόσμου» γνώριζε πολύ καλά η οικογένεια Ριμπολόβλεφ, γι΄ αυτό και είχε απορήσει ιδιαίτερα με τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να ετοιμάζει το περίφημο «comeback» στην άλλοτε κοσμική ζωή του νησιού.

O Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ

Εκεί όπου η Τζάκι Κένεντι Ωνάση γελούσε με τα αστεία του γιου της Τζον Τζον και τα πειράγματα του Αρίστου και όπου η Χριστίνα, λίγα χρόνια μετά, περνούσε τα καλοκαίρια της μαζί με την παρέα της και την αγαπημένη της cola.

Το χρονικό της εγκατάλειψης

Τα προβλήματα για το νησί ξεκινάνε χρόνια πριν και για την ακρίβεια στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν ο πατέρας της Αθηνάς Τιερί Ρουσέλ αποφάσισε μέσω δικαστικού αγώνα να βγάλει από τη μέση τους Ελληνες διαχειριστές της αμύθητης περιουσίας που άφηνε στην κόρη της μετά την ενηλικίωσή της η Χριστίνα Ωνάση, με σκοπό να αναλάβει ο ίδιος όλες τις οικονομικές της υποθέσεις. Οι ελβετικές Αρχές μπορεί να αποφάσισαν τότε την απομάκρυνση των Στέλιου Παπαδημητρίου, Παύλου Ιωαννίδη, Απόστολου Ζαμπέλα και Θεόδωρου Γαβριηλίδη από την επιτροπή διαχείρισης, όμως ανασύροντας τη διαθήκη της Χριστίνας Ωνάση από το αρχείο αποφάσισαν να αποκλείσουν κι εκείνον από τη διαχείριση της περιουσίας της κόρης του.

Επιπλέον, οι δικαστές, απαριθμώντας σειρά πολύ σοβαρών λόγων, αποφάσισαν να αποκλείσουν από τη θέση του ειδικού διαχειριστή το οποιοδήποτε πρόσωπο επιλογής του πατέρα ή τυχόν συγγενούς της ανήλικης τότε Αθηνάς και προτίμησαν να ορίσουν ως νέους διαχειριστές τους τεχνοκράτες της KPMG. Ετσι, μετά το 1999 και κυρίως τις αρχές της δεκαετίας του ΄00, οι ορκωτοί λογιστές της εταιρίας πήραν την απόφαση (ύστερα από έντονες πιέσεις του Ρουσέλ) να περιορίσουν μεταξύ άλλων και τα πάγια έξοδα του Σκορπιού, απομακρύνοντας τότε από τις θέσεις τους άτομα που παρέμεναν στο νησί από την εποχή της αγοράς του από τον Αριστοτέλη Ωνάση, το 1963, τα οποία φρόντιζαν για τη συντήρησή του.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από το 1963 μέχρι και το 1965 τουλάχιστον 300 άτομα έφτασαν στο νησί προκειμένου να το μετατρέψουν στον «επίγειο παράδεισο», όπως το χαρακτήριζε ο Ελληνας μεγιστάνας. Στην πορεία, ο αριθμός αυτός μειώθηκε αρκετά, ενώ περιορίστηκε στα 30 με 35 άτομα, τα οποία είχαν αναλάβει όλες τις δουλειές, ο καθένας από το πόστο που χρειαζόταν, σε καθημερινή βάση, ώστε ο Σκορπιός να είναι πάντα έτοιμος να φιλοξενήσει τους ιδιοκτήτες του και τους υψηλούς καλεσμένους τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα το μαγευτικό νησί να αλλάζει πρόσωπο και να χάνει μέρος της λάμψης του, αφού όσο και αν προσπαθούσαν οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι, δεν προλάβαιναν, όπως ήταν λογικό, να αντεπεξέλθουν σε όλες τις εργασίες.

Ως αποτέλεσμα της απομάκρυνσης των ατόμων αυτών και της έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς Αθηνάς Ωνάση (την τελευταία φορά που επισκέφτηκε το καμάρι των προγόνων της ήταν το 1998 μαζί με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ) είναι αυτή τη στιγμή το νησί να χρειάζεται παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα. Οπως αναφέρει η «Εspresso της Κυριακής», σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους τα υδραυλικά συστήματα του νησιού. Από την άλλη, μέρος των δρόμων που οδηγούν στις βίλες, στις παραλίες, καθώς και σε όλες τις εγκαταστάσεις έχει αλλοιωθεί, τα σπάνια δέντρα και φυτά χρειάζονται φροντίδα, ενώ συντήρηση χρειάζονται και πολλά άλλα σημεία του Σκορπιού.

Αλλωστε αυτή ήταν και η απαίτηση του τωρινού ιδιοκτήτη προς όλα τα συνεργεία, ο Σκορπιός, δηλαδή, να συντηρηθεί και όχι να ανακαινισθεί, αφού η επιθυμία του είναι κάθε σημείο του νησιού να θυμίζει έντονα Αριστοτέλη Ωνάση. Αυτό είναι κάτι που έχει δυσκολέψει αρκετά όσους έχουν βρεθεί τον τελευταίο χρόνο πάνω στον Σκορπιό, αφού οι εργασίες τις οποίες έχουν αναλάβει χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, σεβασμό, μεράκι και -φυσικά- χρόνο. Ετσι λοιπόν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νησί δεν προλαβαίνει να ετοιμαστεί, όσα χρήματα κι αν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει αυτή τη στιγμή ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, καθώς τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται για μεγάλο ακόμη διάστημα. Το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν κάποια αγάλματα και καραβόπανα στον χώρο της μαρίνας δεν σημαίνει ότι και στην καρδιά του νησιού, όπου βρίσκεται το αγαπημένο σπίτι του Ωνάση, η διάσημη ροζ βίλα, λειτουργούν όλα ρολόι.

Μουσείο (;) με προσωπικά αντικείμενα της Τζάκι

Παρά την κατάσταση του νησιού, το πάρτι γενεθλίων της Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ θα γίνει κανονικά στον Σκορπιό στις 4 Ιουνίου, με προσκεκλημένους και φίλους της, με κάποιους από αυτούς να προέρχονται από τον χώρο της ιππασίας που τόσο αγαπά. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες το νησί επισκέφτηκαν και οι άνθρωποι του γραφείου διοργάνωσης πάρτι και δεξιώσεων που έχουν αναλάβει το γεγονός, οι οποίοι θα συνεργαστούν με Ελληνες ειδικούς που έχουν υπογράψει τα πιο γκράντε event που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

Η λάμψη και η χλιδή θα περισσεύουν, αφού ο πατέρας της εορτάζουσας έχει ζητήσει να υπάρχει ό,τι καλύτερο σε φαγητό, ποτό και διακόσμηση στα πρώτα γενέθλια της κόρης του πάνω στον Σκορπιό. Τόσο η οικογένεια όσο και οι καλεσμένοι θα μείνουν κανονικά πάνω στο νησί, ενώ όλοι μαζί θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν λίγη από τη λάμψη της οικογένειας Ωνάση, της οποίας η αύρα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη διάχυτη σε κάθε σημείο. Αλλωστε, από το νησί δεν έχουν απομακρυνθεί βασικά αντικείμενα της οικογένειας, όπως πολλοί από τους πίνακες, τα έπιπλα και τις αντίκες που παρήγγειλε η Τζάκι από την ιστορική επιπλοβιομηχανία του Λευτέρη Σαρίδη, με σκοπό να διακοσμήσει τους εσωτερικούς χώρους της ροζ βίλας, σύμφωνα με το δικό της γούστο.

Αυτά εξακολουθούν και υπάρχουν, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα χρόνια να αποτελέσουν τα βασικά αντικείμενα ενός μουσείου που σκοπεύει να δημιουργήσει ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, αφιερωμένο στη μνήμη του Ελληνα μεγιστάνα, σε συνεργασία με τους Δήμους Λευκάδος και Μεγανησίου.

Πηγή: Espresso της Κυριακής

Διαβάστε επίσης:

Σκορπιός: Τα συλλεκτικά κρασιά και η ενοικίαση κρουαζιερόπλοιου για τα γενέθλια της Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ!

Σκορπιός: Όλα έτοιμα για το πάρτι χλιδής – Η Beyonce… το κερασάκι στην τούρτα της Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ!

Σκορπιός: Σαμπάνιες, χαβιάρι και… Beyonce στο πάρτι γενεθλίων της κόρης του Ριμπολόβλεφ!

Πού επένδυσε η Αθηνά Ωνάση τα λεφτά που πήρε από τον Σκορπιό;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε