Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σκύρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Νέες εικόνες καταστροφής με τη θάλασσα να έχει αλλάξει χρώμα

Σκύρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Νέες εικόνες καταστροφής με τη θάλασσα να έχει αλλάξει χρώμα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκύρος μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας, που χτύπησε σπίτια και υποδομές του νησιού. Νέες εικόνες από τις καταστροφές…

Η Σκύρος μετράει τις πληγές της, μετά την κακοκαιρία που χτύπησε το νησί το Σάββατο (09-07-2022). Οι ουρανοί άνοιξαν, με εκτάσεις να πλημμυρίζουν, τη θάλασσα να αλλάζει χρώμα και 4 γέφυρες να καταρρέουν. Τουρίστες που έκαναν διακοπές εγκλωβίστηκαν, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κάποια ζωή.

Ο δήμαρχος Σκύρου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «πλέον λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί» παρά την κατάρρευση τεσσάρων γεφυρών. Σημείωσε πως έχουν κλείσει την πρόσβαση σε δύο παραλίες, την παραλία του Πεύκου και της Αχερούνας, όπου κατέρρευσε μία από τις τις τέσσερις γέφυρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίκο οι δυο γέφυρες που υπέστησαν ζημιές από τους μεγάλους όγκους του νερού βρίσκονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, στο δρόμο που οδηγεί στο ναυτικό σταθμό και οι άλλες δύο είναι στη διαδρομή για Αχερούνα. Γεγονός που ανάγκασε αρκετούς παραθεριστές να διανυκτερεύσουν σε άλλα καταλύματα, μη μπορώντας να προσεγγίσουν το κατάλυμα που έμεναν.

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπουμε τη θάλασσα να έχει αλλάξει χρώμα με ντόπιους και τουρίστες να έχουν απομακρυνθεί. Οι περισσότεροι είχαν ακούσει για τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αλλά κανείς δεν φανταζόταν την ένταση της κακοκαιρίας.

Κάτοικος του νησιού έστειλε στο newsit.gr, το επόμενο βίντεο. Βλέπουμε την κατάσταση σε μία από τις γέφυρες που κατέρρευσαν, με το πρώτο φως της ημέρας.

Από τις πρώτες απογευματικές ώρες χθες 9 Ιουλίου, σφοδρές βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες με ισχυρούς ανέμους, έπληξαν τον νησί. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες σε πολλά σημεία του νησιού και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σκύρου – Λιναριάς και σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου, που οδηγεί στην παραλία και αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις