Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σπάρτη: «Έκοψαν» το ρεύμα σε δύο νηπιαγωγεία μέσα στο καλοκαίρι

Σπάρτη: «Έκοψαν» το ρεύμα σε δύο νηπιαγωγεία μέσα στο καλοκαίρι
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Δύο νηπιαγωγεία στην Σπάρτη άνοιξαν σήμερα (1.9.2022) χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, και, όπως είναι προφανές, έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα με τη λειτουργία τους, αφού δεν θα μπορούν να υποδεχθούν παιδιά και οι γονείς είναι ανάστατοι.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσαν το «κόψιμό» του σε πολλά σπίτια. Τώρα, οι διακοπές έγιναν και σε αυτά τα δύο νηπιαγωγεία της Σπάρτης μέσα στο καλοκαίρι. Οι λόγοι της διακοπής αφορούν έξοδα που δεν έχουν καλυφθεί, όμως όλες οι μεριές ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχε τόσο μεγάλο ζήτημα ώστε να φτάσουν οι φορείς στο σημείο να το «κόψουν» εντελώς.

Πηγές των νηπιαγωγείων που μίλησαν στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει Plan B για την ομαλή λειτουργία τους μέσα στη σχολική χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν ούτε φωτισμό ούτε κυλικείο ούτε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ηχοσύστημα για παιδικά τραγούδια ούτε καν να χτυπήσει… το κουδούνι.

Μάλιστα, μόλις κρυώσει περισσότερο ο καιρός, δεν θα υπάρχει ούτε δυνατότητα θέρμανσης.

Ο δήμος από τη μεριά του τονίζει πως τα λεφτά που έπρεπε να δώσει τα έδωσε αλλά το πώς τα διαχειρίστηκαν τα νηπιαγωγεία είναι δική τους ευθύνη.

«Σήμερα το πρωί με πήρανε και οι δύο οι διευθυντές, ότι έχουν κόψει το ρεύμα. Εγώ τους είπα ακριβώς τι έχει γίνει, ότι εγώ έχω καταθέσει τα λεφτά στο λογαριασμό των σχολείων, όπως τα καταθέτω πάντα και στην σωστή ώρα, όταν πρέπει. Δεν έχω αργήσει, άλλωστε τώρα εφόσον τα έχουν κόψει, εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει γίνει τώρα, γιατί αν είναι απλήρωτοι οι παλιοί λογαριασμοί. Τα λεφτά πάντως έχουν μπει. Σίγουρα έχει ακριβύνει το ρεύμα και το γνωρίζουμε, αλλά άλλο θέμα δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ με το ρεύμα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας», δήλωσε ο Βασίλης Μενούτης, πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Δήμου Σπάρτης.

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πήρε τόση έκταση. Πάρα πολύ σοβαρό είναι. Θα διευθετηθεί με τις αρχές και τοπικά. Προκύπτουν έξοδα που δεν έχουν καλυφθεί. Υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί, αλλά όχι για να φτάσουν στη διακοπή ρεύματος», αναφέρουν πηγές του νηπιαγωγείου Σπάρτης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις