Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Στα 6 χιλιόμετρα το μέτωπο της φωτιάς στα χωριά Ελαία και Καλλιθέα Φωκίδας

Στα 6 χιλιόμετρα το μέτωπο της φωτιάς στα χωριά Ελαία και Καλλιθέα Φωκίδας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

«Η φωτιά στην Ελαία και την Καλλιθέα της Φωκίδας κινείται ανεξέλεγκτα. Ξεκίνησε από την Ελαία όπου έκαψε σπίτια, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην Καλλιθέα, όπου επίσης έκαψε σπίτια και τώρα ισχυροί άνεμοι την οδηγούν νότια προς τον Άγιο Σπυρίδωνα».

Αυτά είπε ο αντιπεριφερειάρχης της Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενώ την ίδια στιγμή το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει τα 6 χιλιόμετρα.

Click4More: Φωτιές: Έκτακτο μήνυμα του 112 σε ολόκληρη τη χώρα

 

Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα κυρίως από την Ναύπακτο αλλά και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς που προσπαθούν μέσα στη χαμηλή βλάστηση και τις ελιές να σταματήσουν τις φλόγες δημιουργώντας μια ζώνη σε ένα κρίσιμο σημείο. Τν τελευταία ώρα υπήρξε και ενίσχυση με εναέρια μέσα ωστόσο όμως το μέτωπο συνεχώς διευρύνεται.

Να σημειωθεί ότι τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα εκκενώθηκαν καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πήραν στα κινητά τους μήνυμα που αρχικά τους καλούσαν να εκκενώσουν την περιοχή της Ελαίας και τους οδηγούσαν στο χωριό Καλλιθέα. Λίγο αργότερα εστάλη και νέο μήνυμα όπου καλούσαν τώρα και τους κατοίκους της Καλλιθέας να κατευθυνθούν προς τον Άγιο Σπυρίδωνα εκκενώνοντας στο χωριό τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις