Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στα “μαλακά” η σπείρα που λήστευε ντελιβεράδες στην Πάτρα! Τι υποστήριξαν στο δικαστήριο

Στα “μαλακά” η σπείρα που λήστευε ντελιβεράδες στην Πάτρα! Τι υποστήριξαν στο δικαστήριο

Στο Εφετείο Κακουργημάτων εμφανίστηκαν οι νεαροί που αντιμετωπίζουν την κατηγορία ληστειών σε βάρος ντελιβεράδων, στην Πάτρα, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2012.

Πρόκειται για τρία άτομα που εκείνο το διάστημα έκαναν παρέα στην Πάτρα ενώ στο εδώλιο κάθισαν μόνο τα δύο. Το άλλο άτομο που χαρακτηρίζεται ως ιθύνων νους από τους άλλους δυο, δεν εμφανίστηκε.

Ο πρώτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και οκτώ μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ. Ο δεύτερος σε φυλάκιση δύο ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ. Ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης με αναστολή, για απλή συνέργεια. Και στους τρεις αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Οι δράστες παραφύλαγαν στο σημείο όπου θα ερχόταν ο εκάστοτε ντελιβεράς και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας λοστάρια, τους αποσπούσαν χρήματα και φαγητό.

Ποιο ήταν το σχέδιο δράσης τους

Όπως αναφέρει το best και σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δράστες έκαναν παραγγελίες για φαγητό στην Πάτρα, δίνοντας ανύπαρκτα ονόματα αλλά υπαρκτές διευθύνσεις. Παραφύλαγαν στο σημείο όπου θα ερχόταν ο ντελιβαράς προκειμένου να εκτελέσει την παραγγελία και έχοντας καλυμμένα πρόσωπα αλλά και κρατώντας απειλητικά ξύλα ή λοστούς, αποσπούσαν χρήματα και φαγητό.

Συντετριμμένοι στη δικαστική αίθουσα οι γονείς τους

Στο δικαστήριο κατέθεσαν, με δάκρυα στα μάτια, και οι γονείς των κατηγορούμενων δηλώντας συντετριμμένοι για ό,τι συνέβη με τα παιδιά τους. Ο πατέρας του πρώτου κατηγορούμενου υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα παιδί που ήταν άριστος μαθητής και που ήθελε να μπει σε στρατιωτική σχολή. Αν και είχε τα απαιτούμενα μόρια δεν κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις εξαιτίας κάποιου τραυματισμού.

«Από τότε άρχισαν τα προβλήματα μας. Ξεκίνησε να κάνει χρήση χασίς και έπαθε πνευμονική εμβολή» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως είπε στο δικαστήριο έχει μετανοιώσει για τα όσα έκανε και έχει αρχίσει να βρίσκει και πάλι ζωή μετά τα ψυχολογικά που αντιμετώπισε.

Τι είπε ο διανομέας που δέχθηκε απειλές

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο διανομέας φαγητού που όταν κατέβηκε από το μηχανάκι για να παραδώσει παραγγελία στην Πάτρα δέχθηκε απειλές προκειμένου να παραδώσει τα χρήματα που είχε πάνω του.

«Με απείλησαν δύο άτομα. Δεν δέχθηκα κάποιο χτύπημα αλλά δεν προσπάθησα και να αντιδράσω» ανέφερε ενώ σύμφωνα με όσα είπε ο πρώτος κατηγορούμενος τον επισκέφθηκε μετανιωμένος. Οι ληστές δεν τραυμάτισαν ούτε άλλον διανομέα τον οποίο λήστεψαν. Όπως κατέθεσε, δεν τραυματίστηκε αλλά έπαθε σοκ.

Οι απολογίες των κατηγορούμενων

«Δεν είχα ποτέ ξανά τέτοιο βίωμα. Όταν ο πρώτος κατηγορούμενος μου είπε τι σχεδίαζε να κάνει, θεώρησα ότι μου κάνει πλάκα» ανέφερε στην απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι πάγωσε μπροστά το θέαμα της ληστείας από τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι δεν πλησίασε. «Δεν θα μπορούσα να κάνω σε άνθρωπο και δεν συμφώνησα να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ντρέπομαι γι΄ αυτά που έγιναν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο τρίτος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η παρέα των τριών αγοριών είχε βγει εκείνο το βράδυ και επιστρέφοντας στο Μπεγουλάκι σταμάτησαν στην πλατεία για να καθίσουν. Οι δύο της παρέας, σύμφωνα με όσα είπε κατέβηκαν για να πάνε στο περίπτερο να πάρουν τσιγάρα.

«Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο. Δεν είχα οπτική επαφή και δεν ήξερα τι πήγαιναν να κάνουν. Έμαθα τι συνέβη όταν επέστρεψαν και μου έδειξαν το κινητό και το φαγητό που πήραν μετά τη ληστεία. Τσακωθήκαμε και από τότε δε μιλήσαμε ξανά» ανέφερε στην απολογία του.

Πηγή: best

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις