Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Στα Χανιά το κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford

Στα Χανιά το κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford
Φωτογραφία zarpanews.gr

Το κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ «έδεσε» σήμερα (26.12.2023) το πρωί στο λιμάνι της Σούδας και αναμένεται να παραμείνει στα Χανιά μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, με το πλήρωμά του να έχει τη δυνατότητα να κάνει τη βόλτα του στην πόλη τις ημέρες των εορτών.

Το γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford, μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, έχει πλήρωμα 6.000 ατόμων. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι τοπικές Αρχές έχουν οργανώσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης ενόψει της παρουσίας του πληρώματος στα Χανιά τις ημέρες των εορτών.

Σύμφωνα πάντα με το zarpanews.gr, η παρουσία 6.000 Αμερικανών ναυτικών στα Χανιά και μάλιστα σε περίοδο με αυξημένη κίνηση, προκαλεί «πονοκέφαλο» στους αξιωματικούς της αστυνομίας. Στην πόλη βρίσκονται και Αμερικανοί διπλωμάτες.

Το αεροπλανοφόρο είναι το πρώτο της κλάσης του, φέρει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών και μια σειρά άλλων καινοτομιών. Κόστισε 13 δισεκατομμύρια δολάρια και μπορεί να μεταφέρει πάνω από 75 αεροσκάφη διάφορων τύπων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις