Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Άρχισε η κακοκαιρία στη Φθιώτιδα

Άρχισε η κακοκαιρία στη Φθιώτιδα
ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Ξεκίνησε να χιονίζει προς Παύλιανη, προς Καρπενήσι και προς Δομοκό. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν το επόμενο 24ωρο και τα χιόνια θα κατέβουν πιο χαμηλά.

Ποδαρικό με «άσπρες ημέρες» θα κάνει ο νέος χρόνος σύμφωνα και με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για ψυχρό μέτωπο που επηρεάζει τη χώρα μας από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου.

Το πρώτο από τα δύο κύματα κακοκαιρίας, που θα «χτυπήσουν» την νότια Ευρώπη, έχει επισκεφθεί ήδη την Κεντρική Ελλάδα, ενώ μετά τις 8 το βράδυ η χιονόπτωση θα κατεβεί ως τα 200-300 μέτρα υψόμετρο. Δεν αποκλείονται μάλιστα περιοχές ακόμη και χαμηλότερα τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ήδη η χιονόπτωση στην Παύλιανη είναι έντονη (φωτογραφία), ενώ και για το Δομοκό οι προβλέψεις φέρνουν πολύ χιόνι που μπορεί να φτάσει το μισό μέτρο! Εκεί τα μηχανήματα έχουν πάρει θέση μάχης, από το πρωί της Δευτέρας. Χιόνι πέφτει και στη Ράχη Τυμφρηστού και η αστυνομία συνιστά προσοχή και συμμόρφωση με τις οδηγίες των τροχονόμων.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πλήρη ετοιμότητα για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, καθώς θα είναι και πολλοί οι εκδρομείς στους δρόμους, ώστε να διασφαλισθεί η μετακίνησή τους. Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας και με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού που αυτές τις ημέρες φιλοξένησε χιλιάδες κόσμου. Στόχος τους είναι να μην εγκλωβιστεί κανείς από τους επισκέπτες σε αυτό, αλλά και για την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των ταξιδιωτών σχετικά με τη λειτουργία του.

Ομοίως ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνει μηχανήματα σε όλα τα κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας.

Αναφορικά με το κομμάτι του ΑΘΕ δεν αναμένονται προβλήματα από χιονοπτώσεις, ωστόσο υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στα σημεία με υψόμετρο όπως στο Μαρτίνο, τον Άγιο Κωνσταντίνο και πιο βόρεια στους Αγίους Θεοδώρους.

Πηγή: LamiaReport

 

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις