Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Μεθοδεύσεις καταγγέλλει η πολιτική αγωγή

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Μεθοδεύσεις καταγγέλλει η πολιτική αγωγή
ΦΩΤΟ από το tvstar

Δεν ανακοινώθηκε σήμερα τελικά η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με κατηγορούμενους τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Βασίλη Σαραλιώτη.

Όπως ενημερώθηκε το δικαστήριο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας και ήταν αδύνατο να είναι παρών στη διαδικασία.

Από την πλευρά της υπεράσπισης υπήρξε αίτημα διακοπής της δίκης, κάτι που έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Ωστόσο υπήρξε αντίδραση από την πλευρά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Νίκου Κωνσταντόπουλου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, που κατήγγειλαν μεθοδεύσεις, έτσι ώστε οι κατηγορούμενοι να δικαστούν με βάση τον νέο ποινικό κώδικα που ισχύει από την 1η Ιουλίου και θα είναι πιο ευνοϊκός για αυτούς.

 

Πρωτόδικα, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό και είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη, ποινή που εκτίει στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, ωστόσο αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό είχε προγραμματιστεί να αρχίσει τον Απρίλιο του 2014 ωστόσο είχε αναβληθεί λόγω στάσης εργασίας της γραμματείας έδρας καθώς και της συμμετοχής στην Πανελλαδική απεργία των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Δομοκού αφού δεν ήταν δυνατή η μεταγωγή του κρατούμενου.

Στη συνέχεια είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2015 ωστόσο και πάλι τότε αναβλήθηκε, ενώ είχε πάρει και 3η αναβολή στις 13 Απριλίου του 2016 λόγω απεργίας των δικηγόρων.

Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου του 2016.

Στο εφετείο υπάρχει για μία ακόμη φορά ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ ο χώρος ελέγχθηκε εξονυχιστικά από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Πηγή: tvstar

 

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις