Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 26χρονου κρατούμενου από φλεγμονή στο δόντι

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 26χρονου κρατούμενου από φλεγμονή στο δόντι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο θάνατος 26χρόνου κρατουμένου στις φυλακές Μαλανδρίνου την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν και τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η έρευνα διενεργείται ταυτόχρονα στις φυλακές Μαλανδρίνου και Λάρισας. Κι αυτό διότι ο 26χρόνος είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου στα μέσα της πεασμένης εβδομάδας λόγω προβλήματος που αντιμετώπιζε στα δόντια του.

Τελικά βρέθηκε νεκρός στο κελί του την περασμένη Παρασκευή.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έγκλειστος είχε παραπονεθεί για  πόνους στα δόντια και είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Λιδωρικίου, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, επειδή τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν κρίθηκε αναγκαίο να επισκεφτεί γναθοχειρουργό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας δεν υπάρχει οδοντίατρος αυτής της ειδικότητας και έτσι αποφαςίστηκε ο κρατούμενος να μεταφερθεί από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις φυλακές Λάρισας, όπου και κλείστηκε ραντεβού με γναθοχειρουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια, ωστόσο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τον 26χρονο.

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις