Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λαμία: Το τσιγάρο που του στοίχισε 500 ευρώ – Δεν την πάτησε από τον αντικαπνιστικό νόμο!

Λαμία: Το τσιγάρο που του στοίχισε 500 ευρώ – Δεν την πάτησε από τον αντικαπνιστικό νόμο!

Πλήρωση ακριβά ένα τσιγάρο. Κι όμως, δεν την πάτησε από τον αντικαπνιστικό νόμο, αλλά…

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε σε περιοχή της Λαμίας, όπου ένας 65χρονος… κατάφερε να πληρώσει 560 ευρώ για ένα… τσιγάρο. Για την ακρίβεια, ο 65χρονος έπεσε θύμα μία καλοστημένης απάτης. Όταν τον πλησίασε μία γυναίκα, και του ζήτησε ένα τσιγάρο, δε θα μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε.

Όταν εκείνος της προσέφερε το τσιγάρο και της το άναψε, καθώς το… κορίτσι δεν είχε ούτε φωτιά, ήταν ήδη αργά…  Σύμφωνα με το lamiareport.gr η γυναίακα ευχαρίστησε και απομακρύνθηκε, και μόλις λίγα λεπτά αργότερα ο 65χρονος ανακάλυψε ότι του έλειπαν τα 560 ευρώ που είχε στην τσέπη του. Αμέσως ενημερωσε την αστυνομία, η οποία έκανε αναζητήσεις, άλλα η κλέφτρα είχε προλάβει να εξαφανιστεί.

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις