Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Στο πένθος βύθισε τους πάντες η είδηση πως ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος, που εκοιμήθη ξαφνικά το απόγευμα του Σαββάτου (27.07.2019) από ανακοπή καρδιάς. Από το απόγευμα της Κυριακής, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο επί 23 χρόνια Μητροπολίτης Φθιώτιδας ήταν 71 ετών. Το σκήνωμά του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Κυριακής (28.07.2019) στο Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Θα γίνουν και δυο αγρυπνίες, η πρώτη θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και η δεύτερη το βράδυ της Δευτέρας. Η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (30.07.2019) στη Μητρόπολη, ενώ η ταφή του θα γίνει στη Μονή Δαμάστας, όπου έχει ταφεί και η μητέρα του, Μαρία Πρωτόπαππα, την οποία υπεραγαπούσε και φρόντισε έως την ημέρα, πριν από μερικούς μήνες, που εκείνη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών.

Η κοινωνία της Φθιώτιδας πενθεί για τον ιεράρχη της, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδας ταν καλά στην υγεία του αφού ανήμερα της Αγίας Παρασκευής χοροστάτησε σε Αρχιερατική λειτουργία σε ομώνυμη εκκλησία της Λαμίας ενώ το απόγευμα της Πέμπτης ήταν εκείνος που υποδέχθηκε την εικόνα που είχε κλαπεί από το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην άνω Σπαρτιά της Ανατολικής Φθιώτιδας πριν από 40 χρόνια.

Το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που αφήνει πίσω του ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόλαος, τόνισε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα ότι εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος», αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Αγαπητός σε λαό και κλήρο, αφήνει ανεξίτηλο πνευματικό αποτύπωμα, καθώς και πολύτιμο φιλανθρωπικό έργο».

Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

Με πληροφορίες και από lamiareport.gr

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις