Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Μπαλάκι” οι ευθύνες για την 13χρονη που πέθανε μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας

“Μπαλάκι” οι ευθύνες για την 13χρονη που πέθανε μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας
ΦΩΤΟ από το tvstar

“Κάναμε σωστή διάγνωση… Ο χειρουργός στη Λάρισα αποφάσισε άλλα”.
Από το νοσοκομείο Λαμίας μιλούν για “διαστρέβλωση των γεγονότων”.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστή αιτία θανάτου ήταν η περιτονίτιδα από ρήξη στομάχου.
Ωστόσο το κορίτσι το χειρούργησαν για σκωληκοειδίτιδα…

“Ενημερώσαμε έγκαιρα και σωστά τους γιατρούς του νοσοκομείου της Λάρισας για την κατάσταση της Ιωάννας” λέει σήμερα ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου της Λαμιας, Δημήτρης Σφύρας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης, ο υποδιοικητής Ανδρέας Κολοκυθάς και ο κύριος Σφύρας, άνοιξαν τα χαρτιά τους και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου αναφερόμενοι στα όσα έγιναν εκείνες τις ώρες που η άτυχη Ιωάννα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

“Κάναμε σωστή διάγνωση, ενημερώσαμε για αυτή τον χειρουργό του νοσοκομείου στη Λάρισα, ωστόσο εκείνος αποφάσισε άλλα” τόνισε κύριος Σφύρας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου της Λαμίας Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φιλους της Ιωάννας και πρόσθεσε πως η διοίκηση είχε αποφασίσει να μην τοποθετηθεί, ωστόσο αναγκάστηκε να το κάνει “λόγω της διαστρέβλωσης των γεγονότων”.

Ο κύριος Χατζημαργαρίτης έκανε απολογισμό της λειτουργίας του νοσοκομείου από τον Φεβρουάριο του 2018 που ο ίδιος ανέλαβε την διοίκηση του και τόνισε πως για το θέμα της Ιωάννας το νοσοκομείο της Λαμίας έχει ζητήσει συνολική ΕΔΕ. “Περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα συμβάλλουμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης” συνέχισε κύριος Χατζημαργαρίτης.

Ο κύριος Σφύρας ανέλυσε πώς υποδέχθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας το δεκατετράχρονο κορίτσι και τι έγινε όλες αυτές τις ώρες που νοσηλευόταν εκεί. “Τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν 47 χειρουργεία σε παιδιά και κανένα δεν παρουσίασε επιπλοκές” δηλώνει ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς.

“Δημοσιεύματα και τοποθετήσεις έβλαψαν άδικα το νοσοκομείο της Λαμίας” επεσήμανε ο κύριος Χατζημαργαρίτης που απαντώντας σε ερώτηση σχολίασε και τον θάνατο του εννιάχρονου παιδιού ενάμιση χρόνο πριν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 13χρονη μαθήτρια μπήκε στις 18 Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο Λαμίας, με έντονο πόνο στην κοιλιά και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γύρω στις 19:00 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα.

Παρά το ότι η επέμβαση φαινόταν ότι πήγε καλά, το κορίτσι πέθανε!

Μιλώντας στο newsit.gr, ο ιατροδικαστής και επιστημονικός σύμβουλος οικογένειας Σωκράτης Τσαντίρης τόνισε πως μετά από τη νεκροψία νεκροτομή που διενήργησε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζαγγελίδου, προέκυψε ότι η αιτία θανάτου του 13χρονου κοριτσιού ήταν η περιτονίτιδα που επήλθε από ρήξη στομάχου.

«Η περιτονίτιδα είναι φλεγμονή της κοιλιάς που επηρέασε δυσμενώς όλα τα οργανικά συστήματα και αποτέλεσε αιτία θανάτου», τόνισε ο κ. Τσαντίρης, σημειώνοντας ότι «η ερμηνεία των ευρημάτων δεν είναι θέμα ιατροδικαστή».

Η οικογένεια του 13χρονου κοριτσιού αναζητά απαντήσεις για τις αιτίες που οδήγησαν στο μοιραίο. Σύμφωνα με την κα Ζαγγελίδου, η περιτονίτιδα υπήρχε όταν μεταφέρθηκε το παιδί στο νοσοκομείο, είπε στο newsit.gr ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

“Επομένως, η Δικαιοσύνη τώρα θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες, όχι όμως μόνο στη Λαμία, αλλά, δυστυχώς και στη Λάρισα. Διότι, με βάση τη νεκροψία – νεκροτομή και κάποια άλλα έγγραφα ιατρικά που έχω, υπάρχει ευθύνη και στο χειρουργείο το οποίο έγινε στη Λάρισα”…

Πηγή: tvstar

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις