Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στόχος εμπρηστών η Δυτική Φθιώτιδα

Στόχος εμπρηστών η Δυτική Φθιώτιδα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όχι μία ή δύο αλλά… τέσσερις εστίες πυρκαγιάς, εντόπισαν περιπατητές στον περιφερειακό της Μακρακώμης το μεσημέρι της Κυριακής και ειδοποίησαν αστυνομία και πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα σε διάφορα σημεία, βρήκαν καμένα πουρνάρια από όπου φαίνεται ότι ξεκίνησε πυρκαγιά που δε βρήκε τις σωστές συνθήκες για να επεκταθεί, εξαιτίας πιθανότατα της υγρασίας.

Οι εστίες εντοπίστηκαν το μεσημέρι για αυτό εικάζεται ότι ο δράστης ή οι δράστες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά τα ξημερώματα όταν δεν υπήρχε κίνηση στο σημείο και για αυτό δεν αντιλήφθηκε κάποιος τις ενέργειές τους.

«Ήμασταν τυχεροί γιατί αν έπιανε φωτιά σε αυτό το σημείο και με τους ανέμους που φυσούσαν οι φλόγες θα έφταναν στην Τσούκα για να μην πω ότι θα περνούσε και στην Καρδίτσα», έλεγε στο LamiaReport κάτοικος της περιοχής που κάνει λόγο για ξεκάθαρη προσπάθεια εμπρησμού.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά εξετάζονται από τις αρχές, αν και το βάρος της προσπάθειάς τους εστιάζεται στην φύλαξη της περιοχής, ελπίζοντας και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Πηγή: LamiaReport

 

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις