Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέσσερις φωτιές ξέσπασαν μαζί στη Λαμία!

Τέσσερις φωτιές ξέσπασαν μαζί στη Λαμία!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι πυροσβέστες για να προλάβουν τα χειρότερα στις τέσσερις φωτιές που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα! Συναγερμός στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ. Στερεάς στη Λαμία.

Η μεγαλύτερη από τις τέσσερις πυρκαγιές είναι κοντά στη Δίβρη όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγονται καλαμιές, ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και ταυτόχρονα σηκώθηκαν και τα δυο αεροπλάνα Πετζετέλ, από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Ο στόχος είναι να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση με μεγάλα πουρνάρια και με τη βοήθεια του αέρα οι φλόγες πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Επίσης κλήθηκαν για να συνδράμουν και δυο ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη από το αεροδρόμια της Αγχιάλου.

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά, κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, σε δασική έκταση πλησίον του δημοτικού κυνοκομείου Λαμίας.

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί επίσης στην περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου επίσης σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού οι πυροσβέστες πρόλαβαν και την “έπιασαν” πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή: LamiaReport

 

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις