Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Στη Μεσαρά ο Τσίπρας – Ο χιουμοριστικός διάλογος με Σπίρτζη και Περιφερειάρχη – video

Στη Μεσαρά ο Τσίπρας – Ο χιουμοριστικός διάλογος με Σπίρτζη και Περιφερειάρχη – video

Στη Μεσαρά έφτασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας και συγκεκριμένα επισκέφτηκε τα έργα που εκτελούνται στο τμήμα Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, βουλευτές του νησιού παρουσία και του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Στο εργοτάξιο του δρόμου Αγία Βαρβάρα – Απομαρμάς, έφτασε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Σπύρο Δανέλλη και στελέχη του ΟΑΚ.

«Προκαλεί απορία, πώς ένα έργο 16 χιλιομέτρων είχε βαλτώσει τόσα χρόνια και εμείς με ένα “μαγικό” τρόπο καταφέραμε να ξεβαλτώσουμε» είπε ο κ. Τσίπρας που ενημερώθηκε για το έργο από τον υπουργό Υποδομών. «Έπρεπε να έρθει αυτός ο… άθλιος υπουργός για να τελειώσει το έργο» είπε αστειευόμενος ο πρωθυπουργός για τον Χρήστο Σπίρτζη.

Οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου, στο τμήμα από την Αγία Βαρβάρα έως τον Απομαρμά που ξεκίνησαν το 2016, βαδίζουν προς την ολοκλήρωσή τους και η παράδοση του δρόμου είναι θέμα ημερών. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα αποκάλυψε ότι θα βρεθεί εκ νέου στο Ηράκλειο, πριν από τις Ευρωεκλογές, διευκρινίζοντας ότι θα έχει την ευκαιρία να δει το έργο ολοκληρωμένο.

Πάντως ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, να τον ενημερώσει για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η πολύχρονη καθυστέρηση. Ο κ. Αρναουτάκης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας για αποκέντρωση, εξηγώντας ότι «εάν για το έργο, είχε αρμοδιότητα η Περιφέρεια, αυτό θα είχε ολοκληρωθεί, πριν χρειαστεί να βαλτώσει επί χρόνια, μέχρι το 2016 που ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, επισήμανε ότι τα αναπτυξιακά έργα που έχει άμεση ανάγκη η Κρήτη «επιβάλλεται να μην εμφανίζουν τέτοιες καθυστερήσεις», δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΒΟΑΚ, ένα έργο για το οποίο ανέφερε ότι είναι ζωτικής σημασίας για το νησί και την ανάπτυξή του.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει: «Η περιοδεία μας στην Κρήτη ξεκίνησε με την επιθεώρηση του έργου στο δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς. Ένα σημαντικό έργο υποδομής που ολοκληρώνεται και που περιμένει με ανυπομονησία όλη η Κρήτη και κυρίως οι κάτοικοι της Μεσαράς».

Εγκαίνια στον ΒΟΑΚ

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, Γούβες – Χερσόνησος που παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες ημέρες. Αποτελεί, μάλιστα, τμήμα ενός έργου ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμενε στάσιμο επί χρόνια, ενώ σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αποτελεί ένα οδικό έργο στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ. Επιπλέον ο κ. Τσίπρας θα εγκαινιάσει το ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο στο φράγμα Αποσελέμη.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, ενώ στις 19:30 θα επισκεφθεί το Χουδέτσι, όπου βρίσκεται και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και θα πραγματοποιήσει σύντομο χαιρετισμό, σε εκδήλωση στην οποία θα απευθύνουν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, ο Σπύρος Δανέλης, ο Ρος Ντέιλι και ο Θεόδωρος Δουλουμπέκης.

Ο πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει στο Ηράκλειο και το πρωί της Παρασκευής θα αναχωρήσει για τα Ανώγεια όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη και θα συνομιλήσει με τους κατοίκους.
Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων, ενώ θα προηγηθούν επισκέψεις του σε πληγείσες από την κακοκαιρία, περιοχές..

Τα πρώτα λόγια του Τσίπρα στο τούνελ της Αγίας ΒαρβάραςΤι συζήτησε με τον περιφερειάρχη κ.α. φορείς

Gepostet von Δια-SOS-τε τη Μεσαρά am Donnerstag, 2. Mai 2019

Φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

με πληροφορίες από cretapost, ekriti

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις