Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Στην Ειδομένη ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών Φρανσουά Κρεπό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την Ειδομένη επισκέφθηκε, σήμερα, ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, Φρανσουά Κρεπό. Ο κ. Κρεπό συναντήθηκε -μεταξύ άλλων- με εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, με τους οποίους συνομίλησε για την κατάσταση στην περιοχή.

Τον ενημέρωσαν για την κατάσταση στην Ειδομένη αλλά και τα προβλήματα, με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι, σε καθημερινή βάση, οι περίπου 10.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στον άτυπο καταυλισμό, στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής πεδίου των ΓΧΣ Εμανουέλ Μασάρ, ένα από τα ζητήματα που έθεσε η οργάνωση στον ειδικό εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών ήταν το γεγονός ότι “σε καθημερινή βάση βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, ιδιαίτερα δε της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που είναι παντελώς απάνθρωπη και κατά του πνεύματος των νόμων της ΕΕ και της προστασίας των μεταναστών”.

Νωρίτερα, ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα στο Πολύκαστρο. Η επίσκεψη του κ. Κρεπό στην Ελλάδα, που ξεκίνησε από χθες, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, οπότε και θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου τα προκαταρκτικά συμπεράσματά του, ενώ η πλήρης έκθεσή του θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, τον Ιούνιο του 2017.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Ειδομένη

Στο μεταξύ, συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι εμβολιασμοί παιδιών (έως 15 ετών) από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης και στόχος είναι να εμβολιαστούν περίπου 4.000 άνθρωποι. Χθες, σύμφωνα με τη Βίκυ Μαρκολέφα από τους ΓΧΣ, εμβολιάστηκαν 1.374 παιδιά στην Ειδομένη και άλλα 796 προχθές στα δύο βενζινάδικα που λειτουργούν ως άτυποι καταυλισμοί στην ευρύτερη περιοχή (συνολικά 2170 άτομα).

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την ανταπόκριση. Οι εμβολιασμοί είναι πολύ σημαντικοί σε ό,τι αφορά τη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μαρκολέφα. Στο μεταξύ, ένα λεωφορείο αναχώρησε χθες από Ειδομένη για Λαγκαδίκια κι ένα ακόμη σήμερα για Ωραιόκαστρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε