Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στις φλόγες η Σάμος: «Δεν είναι μεγάλη η φωτιά, είναι το σημείο δύσκολο»

Στις φλόγες η Σάμος: «Δεν είναι μεγάλη η φωτιά, είναι το σημείο δύσκολο»

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουρίστες από δύο ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης. Επίσης, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

«Η φωτιά είναι σε πολύ δύσκολο σημείο»

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος δήλωσε στον ΑΝΤ1 “Δεν είναι μεγάλη η φωτιά, είναι σε πολύ δύσκολο σημείο όμως”

“Είναι στην πλέον τουριστική περιοχή της Σάμου, το Πυθαγόρειο, και κοντά σε περιοχές που υπάρχουν ξενοδοχεία. Ήδη από τις 5 το απόγευμα εκκενώσαμε πέντε ξενοδοχεία, δύο γιατί πλησίασε κοντά η φωτιά, άλλα τρία προληπτικά. Τώρα αυτή τη στιγμή η φωτιά δεν απειλεί ούτε σπίτια, ούτε ξενοδοχεία, είναι σε ένα λόφο” πρόσθεσε.

“Επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Σάμου, δύο ελικόπτερα και δύο καναντέρ, έρχεται από στιγμή σε στιγμή και ένα super puma και από ότι μου είπε ο κ. Χαρδαλιάς φεύγει και C-130 με ειδικό τμήμα, με πυροσβέστες. Η κινητοποίηση ήταν άμεση” τόνισε.

Στον ΣΚΑΙ μίλησε ο δήμαρχος του νησιού που επίσης δήλωσε ότι το μέτωπο δεν είναι πολύ μεγάλο και ότι δεν απειλείται οικισμός.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις