Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στο “κόκκινο” η φτώχεια στην Ξάνθη! Πάνω από 7 χιλιάδες αιτήσεις για βοήθεια εγκρίθηκαν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αποκαρδιωτικά για τα επίπεδα στα οποία κινείται πλέον ο αριθμός των κατοίκων της Ξάνθης που ζουν στα όρια της φτώχειας είναι τα στοιχεία που ήρθαν στο φως σχετικά με τους πολίτες που υπέβαλαν αίτηση για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Νομό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Ξάνθης – που είναι επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης ΣΤΗΡΙ-ΖΩ – συνολικά υπεβλήθησαν 8.917 αιτήσεις για το πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, σε όλο τον Νομό και εξ αυτών εγκρίθηκαν οι 7.458. Μάλιστα, ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων μελών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα στήριξης ανέρχονται σε 17.290 άτομα, μιας και πρόκειται κυρίως για πολυμελής οικογένειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 3.908 μέλη απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα, μιας και τέθηκαν συγκεκριμένα κριτήρια, πρωτίστως οικονομικά, σχετικά με τους πολίτες οι αιτήσεις των οποίων έγιναν δεκτές. Μέσω του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα λάβουν επισιτιστική στήριξη, μιας και θα τους δοθούν τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης ενώ ταυτόχρονα θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν και υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος, έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου Ξάνθης, στη Πλ. Δημοκρατίας, καθώς και σε όλα τα σημεία υποβολής των αρχικών αιτήσεων, ενώ δόθηκε η δυνατότητα σε όσους έχουν απορριφθεί – και επιθυμούν – να υποβάλουν ενστάσεις.

Πηγή: xanthinea

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε