Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στο “μικροσκόπιο” του εισαγγελέα διαφθοράς ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, μετά το προ ημερών δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Αυγή”, σύμφωνα με το οποίο ο νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, φέρεται ότι επιβάρυνε τους δημότες του με 228.000 ευρώ για “αποζημίωση κατόπιν δικαστικής απόφασης”, η οποία αφορούσε τον ίδιο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στο αστυνομικό τμήμα Ωραιοκάστρου και στο πλαίσιο αυτό θα κληθεί ο δήμαρχος να καταθέσει ανωμοτί (ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης). Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της απιστίας στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά το ιστορικό της υπόθεσης – όπως ανέφερε το επίμαχο δημοσίευμα – ο Α. Γαβότσης, το 2008 είχε κριθεί ένοχος, από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ως ηθικός αυτουργός επεισοδίων που είχαν λάβει χώρα 5 χρόνια νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2003, για τη ματαίωση δημιουργίας ψυχιατρικού νοσοκομείου σε μονοκατοικία, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το Μάιο του 2010, οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας απέστειλαν κατασχετήρια αναφορά στην τράπεζα “Eurobank”, διεκδικώντας αποζημίωση που – μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις – έφτανε τις 228.000 ευρώ. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 22ας Ιουλίου 2010, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, ότι “απαραίτητη κρίνεται η τροποποίηση του προϋπολογισμού του έτους 2010 νέου Κ.Α. εξόδων 02.00.6496 με τίτλο αποζημίωση μετά από δικαστική απόφαση και την ενίσχυση του παραπάνω κωδικού αριθμού με το πόσο των 228.345,44 ευρώ από το αποθεματικό”.

Στην παραγγελία του, ο αντεισαγγελέας Εφετών, ζητεί, εκτός από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου,να κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί δέκα δημοτικοί σύμβουλοι εκείνης της θητείας που ψήφισαν υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς επίσης και ο πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος. Ακόμη, καλεί να καταθέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που μειοψήφησαν και καταγγέλλοντες γνωρίζουν το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε