Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Στο πόδι η Πέτρα Ζαγορίου – Μπαράζ διαρρήξεων με… διανυκτερεύσεις αναστάτωσαν το χωριό!

Στο πόδι η Πέτρα Ζαγορίου – Μπαράζ διαρρήξεων με… διανυκτερεύσεις αναστάτωσαν το χωριό!

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στο χωριό Πέτρα Ζαγορίου μετά από αλλεπάλληλες διαρρήξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες εισέβαλαν σε σπίτια αλλά και στο κοινοτικό γραφείο και το ιατρείο, παραβιάζοντας τα παντζούρια και αφαιρώντας τζάμια από τα παράθυρα. Αφού έκαναν τα πάντα άνω κάτω στο πέρασμά τους, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Όπως κατήγγειλε στο epirus-tv-news ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ανατ.Ζαγορίου και Βοβούσας κ. Κώστας Παπακώστας το πρωί της Δευτέρας διαπιστώθηκε διάρρηξη σε σπίτι του χωριού, κλήθηκε η αστυνομία που μετέβη στο χωριό για τη σχετική καταγραφή του συμβάντος και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το τι θα ακολουθούσε.

Μπαράζ διαρρήξεων και… διανυκτέρευση

Μόλις έπεσε το σκοτάδι οι άγνωστοι δράστες ξεκίνησαν τη λεηλασία από το Κοινοτικό γραφείο  και το ιατρείο του οικισμού, ενώ προσπάθησαν να μπουν και στο εσωτερικό της εκκλησίας, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Ο αντιδήμαρχος μαζί με κατοίκους περιπολούσαν στο χωριό καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας διαπιστώθηκαν διαρρήξεις σε τουλάχιστον  6 σπίτια.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δύο από αυτά, οι δράστες φαίνεται πως διανυκτέρευσαν, αφού χρησιμοποίησαν τους φούρνους, είτε για να μαγειρέψουν  είτε ως εστίες θέρμανσης  ,όπως εκτιμούν οι κάτοικοι.

“Πιστεύουμε πως οι δράστες που πρέπει να κινούνταν πεζή, είχαν ως στόχο να βρουν καταφύγιο στα σπίτια του χωριού ,να φάνε και να ζεσταθούν αλλά και να αφαιρέσουν χρήματα σε περίπτωση που έβρισκαν” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακώστας, ο οποίος έχει ήδη  ενημερώσει όλους τους εκπροσώπους των γύρω χωριών ώστε να είναι σε επιφυλακή .

Σχετική έρευνα για το πρωτοφανές περιστατικό  διεξάγει  το Α.Τ Μετσόβου ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν και άνδρες της ΟΠΚΕ.

Πηγή: epirus-tv-news

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις