Πέμπτη, 13 Ιουν.
34oC Αθήνα

Στυλίδα: 12 χρόνια φυλακή για το μαχαίρωμα στο καφενείο

Στυλίδα: 12 χρόνια φυλακή για το μαχαίρωμα στο καφενείο

Ποινή κάθειρξης 12 ετών στο δράστη του αιματηρού επεισοδίου που είχε γίνει σε καφενείο στην Παλαιοκερασιά Στυλίδας…

Το Δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα στον 31χρονο – σήμερα – Αλβανό που κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία σε συμπλοκή μεταξύ ομοεθνών του που είχε γίνει σε καφενείο του χωριού Παλαιοκερασιά Στυλίδας το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου του 2015.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την καταγραφή των γεγονότων ο δράστης και το θύμα – 32 χρονών σήμερα – καθόντουσαν σε διαφορετικές παρέες στο καφενείο του χωριού. Ο καβγάς φέρεται να ξεκίνησε μεταξύ του αδερφού του δράστη και ενός άλλου μέλους της παρέας του θύματος.

Όταν το επεισόδιο γενικεύτηκε ο δράστης φέρεται να κατάφερε μια βαθιά μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα στο ομοεθνή του, με μαχαίρι το οποίο έβγαλε από τη ζώνη του πράγμα το οποίο αρνήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι δεν το είχε σχεδιάσει και ότι φοβήθηκε για τη ζωή του πάνω στον καβγά.

Η συνήγορος του υποστήριξε επίσης ότι ο εντολέας της βρισκόταν σε μέθη και κυριευμένος από τα συναισθήματα  της οργής και του φόβου πάνω στην ένταση της στιγμής συνέβη το ατυχές συμβάν χωρίς να έχει σχεδιάσει να αφαιρέσει τη ζωή του θύματος.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί δυνάμει εντάλματος της Ανακρίτριας Λαμίας τέσσερις μήνες πριν τη δίκη του, στα σύνορα με την Αλβανία και κρατούνταν στις φυλακές Γρεβενών όπου και θα επιστρέψει σύμφωνα με την απόφαση του ΜΟΔ και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό.

πηγή: LamiaReport

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις