Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Suzanne Eaton: “Η βιολόγος δέχτηκε άγρια επίθεση” – Στοιχείο φωτιά “καίει” τον δολοφόνο για το έγκλημα στην Κρήτη!

Suzanne Eaton

Η βιολόγος Suzanne Eaton μαρτύρησε στα χέρια του δολοφόνου της, στην Κρήτη. Οι αστυνομικοί έχουν πλέον στα χέρια τους ένα στοιχείο, που ίσως οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης…

Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton όπως δυστυχώς αποδείχτηκε ύστερα από την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής που έγινε από τους ιατροδικαστές Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη και Σταμάτη Μπελιβάνη.

Η επιστήμονας που λάτρευε την Κρήτη και συμμετείχε για πέμπτη φορά σε διεθνές συνέδριο στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας στο Κολυμπάρι Χανίων, έφερε αρκετά χτυπήματα στα πλευρά που πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες, της τα προκάλεσαν για να την ακινητοποιήσουν. Ο θάνατος της ήταν ασφυκτικός και ο δολοφόνος της πιθανόν της έκλεισε το στόμα και την μύτη με τα χέρια του.

Οι Αρχές εκτιμούν πως η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της, μετά τη δολοφονία της. Το ενδεχόμενο του βιασμού μένει ανοιχτό, αλλά λόγω της αποσύνθεσης  δεν μπορούσαν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και έτσι λήφθηκε υλικό για να ελεγχθεί εργαστηριακά. Τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Μετά από ενδελεχή έρευνα ήρθε μία μαρτυρία που ανέφερε πως τελευταία φορά, η Suzanne Eaton εθεάθη ζωντανή στο χωριό Αφράτα. Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά στην οποία εντοπίστηκε νεκρή.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως εκεί, κοντά στο χωριό Αφράτα, ήταν η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε και πιθανότατα δολοφονήθηκε η 60χρονη βιολόγος. Οι έρευνες δίνουν και παίρνουν με τις Αρχές όμως να εξετάζουν και άλλα πιθανά σημεία.

Αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στις έρευνες είναι πεπεισμένοι πως η Suzanne Eaton δέχτηκε άγρια επίθεση και αιφνιδιάστηκε. Ο δολοφόνος – που ίσως είχε και συνεργούς στο έγκλημα – σκότωσε τη βιολόγο και αποφάσισε να μεταφέρει τη σορό της.

Suzanne Eaton: Σημαντικό εύρημα στα χέρια της αστυνομίας

Ασφαλείς πληροφορίες του cretalive.gr, αναφέρουν ότι στον τόπο όπου πετάχτηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε ένα σημαντικότατο εύρημα για την πρόοδο των ερευνών, το οποίο φέρεται να ανήκει στον δολοφόνο.

Το εύρημα αυτό, έχει ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και πιστεύεται ότι θα ρίξει «φως» στις έρευνες που διεξάγονται. Η ύπαρξη του πάντως φέρεται να συνδέεται άμεσα με την σορό της Suzanne Eaton. Αν επαληθευτεί η συλλογιστική των αστυνομικών, τότε ενδέχεται να αποδειχτεί ως το μοιραίο λάθος του δολοφόνου.

Προσαγωγές για τη δολοφονία της Suzanne Eaton

Καθημερινά οι αστυνομικές αρχές προχωρούν σε προσαγωγές υπόπτων οι οποίες είναι στοχευμένες. Τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή γνώριζαν πως η συγκεκριμένη στοά δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό γι’ αυτό κάθισαν και βρήκαν όλους όσοι είναι γνώστες της συγκεκριμένης περιοχής.

Από τους υπόπτους παίρνουν γενετικό υλικό προκειμένου να γίνει η τυχόν ταυτοποίησή τους με υλικά που έχουν βρεθεί τόσο πάνω στην ίδια την 60χρονο βιολόγο, όσο και στο χώρο όπου βρέθηκε το πτώμα της.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που περιμένει η ΕΛ.ΑΣ. είναι οι απαντήσεις από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Το σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της Suzanne Eaton δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν αρκετοί περαστικοί.

Οι αστυνομικοί, γνωρίζοντας αυτήν την ιδιαιτερότητα, ζήτησαν από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας όλα τα σήματα που «έπιασαν» την ημέρα που εξαφανίστηκε η επιστήμονας. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι απαντήσεις.

Η δολοφονίας της 60χρονης Suzanne Eaton αποτελεί θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Καθημερινά κυκλοφορούν θέματα στα site των bbc, dailynews, cnn, κ.ά. που περιγράφουν τις έρευνες που πραγματοποιούν οι ελληνικές αρχές.

Είναι κάτι το αναμενόμενο καθώς η 60χρονη επιστήμονας είχε διεθνή αναγνώριση στον χώρο της και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις