Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Συγγνώμη από τον Δαβάκη για τις ρατσιστικές δηλώσεις: «Δεν με εκφράζουν αυτά που είπα!»

Συγγνώμη από τον Δαβάκη για τις ρατσιστικές δηλώσεις: «Δεν με εκφράζουν αυτά που είπα!»

Σε αναδίπλωση και προσπάθεια να ανασκευάσει τις ρατσιστικές δηλώσεις του, οι οποίες προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση προχώρησε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης.

Ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, είχε σε ομιλία του… απαγορεύσει από τους «γύφτους», όπως τους αποκάλεσε, να τον ψηφίζουν. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων αλλά και την οργισμένη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει, αλλιώς όπως ανέφερε θα ήταν συνυπεύθυνος.

Ο Θανάσης Δαβάκης νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου εξέδωσε ανακοίνωση με την όποια υποστηρίζει ότι πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγε σε γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εκείνον ούτε τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει μάλιστα: «Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα».

«Άδειασμα» και από τη ΝΔ

Νωρίτερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον Real FM,  είχε χαρακτηρίσει ακραίες τις δηλώσεις του βουλευτή.

«Πρέπει να δούμε πώς προκλήθηκε η συγκεκριμένη αντίδραση, ποια συζήτηση υπήρχε, ωστόσο οι χαρακτηρισμοί είναι ακραίοι», δήλωσε.

Η δήλωση του Θανάση Δαβάκη:

«Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.

Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.

Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα.

Θανάσης Δαβάκης, Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.»

Δείτε τι είχε πει ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις