Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η «συγγνώμη» Δαβάκη δεν έσβησε τη… φωτιά – Νέα «καρφιά» από ΣΥΡΙΖΑ – Το σχόλιο του Θεοδωράκη

Η «συγγνώμη» Δαβάκη δεν έσβησε τη… φωτιά – Νέα «καρφιά» από ΣΥΡΙΖΑ – Το σχόλιο του Θεοδωράκη

Νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ρατσιστικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Δαβάκη. «Ακόμα περιμένουμε να πάρει θέση ο Μητσοτάκης»

Ο Θανάσης Δαβάκης προσπάθησε να ανασκευάσει τις ρατσιστικές του δηλώσεις για τους ρομά μετά τον σάλο, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωση του σχολιάζει εκ νέου την «σιωπή» Μητσοτάκη για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον βουλευτή Λακωνίας. Στην πρώτη του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει αλλιώς όπως ανέφερε θα ήταν συνυπεύθυνος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα περιμένουμε τον Μητσοτάκη…

Η δεύτερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ακόμα περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Λακωνίας της Ν.Δ. κ. Δαβάκη. Όσο για την δήλωση του ιδίου, αποτελεί προφάσεις εν αμαρτίαις».

Θεοδωράκης: Να πληροφορήσω τον Δαβάκη ότι οι τσιγγάνοι είναι κανονικοί άνθρωποι

Σχόλιο για τις πρωτοφανείς δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έκανε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Στη δήλωση του ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλω να πληροφορήσω τον βουλευτή της ΝΔ ότι είναι κανονικοί άνθρωποι και σκληροί εργάτες της ζωής». Την ανακοίνωση συνοδεύει μια φωτογραφία που τράβηξε ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η ανακοίνωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στην Αγία Βάρβαρα, δίπλα δίπλα με τους τσιγγάνους – τότε δεν τους λέγαμε Ρομά. Στα ίδια θρανία και στις ίδιες αλάνες. Θέλω να πληροφορήσω τον βουλευτή της ΝΔ ότι είναι κανονικοί άνθρωποι και σκληροί εργάτες της ζωής.

Όσοι κυβέρνησαν τη χώρα θα έπρεπε να απαντήσουν γιατί περιθωριοποίησαν τους Έλληνες Ρομά (τσιγγάνους και γύφτους) – δεν νοιάστηκαν για τη μόρφωση των παιδιών τους και την ένταξή τους στην κοινωνία. Γι αυτά θα πρέπει να απολογηθούν και όχι να διαδίδουν σήμερα τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.

φωτό από stavrostheodorakis

Υ.Γ. Φωτογραφία που τράβηξα πριν από αρκετά χρόνια σε κάποιο φανάρι των Αθηνών»

Θανάσης Δαβάκης: Συγγνώμη, δεν με εκφράζουν οι δηλώσεις μου

Ο Θανάσης Δαβάκης νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου εξέδωσε ανακοίνωση με την όποια υποστηρίζει ότι πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγε σε γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εκείνον ούτε τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει μάλιστα: «Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα».

«Άδειασμα» και από τη ΝΔ

Νωρίτερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον Real FM,  είχε χαρακτηρίσει ακραίες τις δηλώσεις του βουλευτή.

«Πρέπει να δούμε πώς προκλήθηκε η συγκεκριμένη αντίδραση, ποια συζήτηση υπήρχε, ωστόσο οι χαρακτηρισμοί είναι ακραίοι», δήλωσε.

Η δήλωση του Θανάση Δαβάκη:

«Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.

Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.

Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα.

Θανάσης Δαβάκης, Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.»

Δείτε τι δήλωσε ο Θανάσης Δαβάκης για τους ρομά

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις