Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συγκίνηση στο Παπανικολάου: Κάλαντα στα παράθυρα των ασθενών με κορονοϊό (pics)

Συγκίνηση στο Παπανικολάου: Κάλαντα στα παράθυρα των ασθενών με κορονοϊό (pics)
Facebook

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. Ειδικευόμενοι γιατροί έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα παράθυρα των κλινικών Covid.

Οι ειδικευόμενοι στο Παπανικολάου έδωσαν έναν εορταστικό τόνο στην μάχη που δίνουν οι ασθενείς του νοσοκομείου με τον αόρατο φονικό ιό. Σε ανάρτησή τους στο Facebook οι γιατροί στέλνουν το εξής συγκινητικό μήνυμα:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα που χορεύουν, άτομα που στέκονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

«Nα τα πούμε;
«Διακλινική πρωτοβουλία» με ομάδα ειδικευομένων ιατρών και ειδικών ιατρών στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου». «Ακολουθείστε τη μουσική» μας είπαν οι καλαντιστές με κιθάρες, ακορντεόν, γκάιντα, καβάλι, κρουστά και φωνές. Στην αρχή στις 9.30π.μ. στο πλάτωμα κάτω απ τα παράθυρα των κλινικών covid στο Πέτρινο Κτίριο (εμβληματική ονομασία ταυτισμένη και με τα πέτρινα χρόνια του σανατορίου) απέναντι απο τον όρχο. Στη συνέχεια μπροστά απο το Πέτρινο κτίριο όπου μπόρεσαν να τους δουν και να τους ακούσουν οι χειρουργικές κλινικές και η γαστρεντερολογική κλινική κατα τις 10.15. Μετά στο ΖΠ, το κτίριο Ζωοδόχου Πηγής όπως λέγεται (γιατί εγκαινιάστηκε ως «κτήριο του Σανατορίου Φυματιώντων» την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής) μπροστά απο τα παράθυρα όπου στεγάζονται η Γ Νευρολογική Κλινική ΑΠΘ, η ΩΡΛ και η Οφθαλμολογική Κλινική (όλες ακόμα Covid) στις 10.40.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, άτομα στη σκηνή, άτομα που χορεύουν, παπούτσια, καπέλο, παιδί, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που χορεύουν, άτομα που στέκονται, άτομα περπατούν και υπαίθριες δραστηριότητες

Μετά στο διάδρομο των Παθολογικών κλινικών στις 11πμ. Περνώντας, είχαν τη δυνατότητα να τους δουν από την Ψυχιατρική Κλινική Παιδιών και Εφήβων, οι νεότεροι νοσηλευόμενοι του Νοσοκομείου. Τέλος, στο μεγάλο σαλόνι του Νέου κτηρίου, ένα από τα νεότερα κτήρια του Νοσοκομείου, το μόνο που στεγάζει ακόμα non covid κλινικές με εξαίρεση τη Β ΜΕΘ αλλά και τη Στεφανιαία Μονάδα που φιλοξενεί post covid ασθενείς, δηλαδή ασθενείς που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ και έχουν ανάγκη αποκατάστασης στις 11.30. «Θα φοράμε μάσκες και θα είμαστε σε μεγάλη απόσταση» μας είπαν οι γιατροί –καλαντιστές οι οποίοι δεν παρέλειψαν να έχουν μαζί τους ένα κουτί για να ρίξει τον οβολό του όποιος θέλει για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις