Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις εκπαιδευτικού στην Λέσβο που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις εκπαιδευτικού στην Λέσβο που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Συγκλονίζει με τις αναρτήσεις στην σελίδα της στο Facebook η εκπαιδευτικός Όλγα Κάου, η οποία ζει στη Λέσβο και από την περασμένη Πέμπτη, είναι ένα από τα θετικά κρούσματα του κορονοϊού που έχουν σημάνει συναγερμό στο νησί.

Το νησί έχει τεθεί από την περασμένη εβδομάδα σε επιτήρηση, καθώς με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τα πάνω από 36 θετικά κρούσματα έχουν ανησυχήσει τις αρχές, που ανακοίνωσαν περιοριστικά μέτρα τα οποία ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από την Δευτέρα 24/08/2020 και θα ισχύσουν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Στην πιο πρόσφατη ανάρτηση η εκπαιδευτικός δεν μασάει τα λόγια της, καθώς πέρα από την προσωπική της περιπέτεια, αναφέρεται και στις βασικές ελλείψεις σε υλικά προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης, που κατά την επίσκεψη της στους χώρους δεν υπήρχαν ούτε αντισηπτικά.

“Καραντίνα covid, ημέρα 4η, συνεχίζοντας την πάλη μου μαζί του:

ΕΚΚΛΗΣΗ και ΑΠΑΙΤΗΣΗ, ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

(όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε καν απολυμαντικά, ούτε στις αίθουσες υποδοχής, ούτε στις τουαλέτες, ούτε μέσα στην ειδική αίθουσα όπου με εξέτασαν. Δεν είχα επάνω μου το ατομικό μου αντισηπτικό και δεν υπήρχε πουθενά ούτε για δείγμα, να βάλω στα χέρια μου για να προφυλάξω στοιχειωδώς τους νοσηλευτές και γιατρούς από μένα!!!!)

Για όσους αμφισβητούν την σοβαρότητα της γενικής κατάστασης, ενημερώνω ότι, αυτή τη στιγμή από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Λέσβου, των τελευταίων ημερών, το ¼ σχεδόν νοσηλεύεται με σοβαρά συμπτώματα στο Βοστάνειο (οι δύσπιστοι ας τα διασταυρώσουν όλα αυτά και από αλλού, τα είπε και στο mega όλα το πρωί και ο Σινάνης που μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία και τα έχει δει από πρώτο χέρι).

Εύχομαι λοιπόν, να μην χρειαστεί και γω να πάω στο νοσοκομείο

ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ έχω κάποιον υπερβολικό τρόμο και απέχθεια γι’ αυτά (δεν τα συμπαθώ, αλλά όσες φορές έχει τύχει κάτι, σε δικό μου, ευγνωμονώ που υπάρχουν)

ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ αυτό θα σημαίνει πως:

• Θα έχω μπει στην επικίνδυνη και επώδυνη φάση της ίωσης.

• θα μείνω κλεισμένη σε ειδικό ατομικό θάλαμο, ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΗ.

• θα είμαι απόλυτα απομονωμένη από όλους τους δικούς μου και από όλα.

• θα παραμείνω ίσως για πολλές μέρες ή και βδομάδες (διαβάστε και μάθετε).

• θα είμαι συνδεδεμένη με οξυγόνο (ιδιαίτερα απεχθής διαδικασία), και με ορούς, και αυτό θα είναι η καλύτερη περίπτωση. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις ΜΕΘ , δηλ. Εντατικής (για κάποιους που δεν ξέρουν) και από κει θά ναι πιο δύσκολο να βγεις ξανα……

• θα έχω την ανασφάλεια της ΜΗ επαρκούς νοσηλείας μου, λόγω των πολύ αυξημένων αναγκών του νοσοκομείου και λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών.

Πάρθηκαν βέβαια σήμερα “έκτακτα περιοριστικά μέτρα” για την Λέσβο, (που θα έπρεπε να συνοδεύονται και με “έκτακτη οικον. στήριξη” στους πληγέντες μαγαζάτορες και υπαλλήλους), αλλά, πέρα από την Ατομική Ευθύνη και Συνειδητότητα του κάθε πολίτη, ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ που αν φερθεί ως Κράτος Πρόνοιας και όχι Τσαρλατανισμού, θα δώσει και το “καλό παράδειγμα” στους πολίτες:

– Ενίσχυση του κλάδου Υγείας με μόνιμες προσλήψεις.

-Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

-Μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό

-Επίταξη (χωρίς σκανδαλώδεις αποζημιώσεις) κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ και εξοπλισμού εργαστηρίων του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης”.

Για την Όλγα Κάου όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 20 Αυγούστου, όταν στο τεστ που της έγινε για κορονοϊό βρέθηκε θετική. Στην ανάρτηση της το απόγευμα της επόμενης μέρα αναφέρθηκε αναλυτικά στα συμπτώματα και στις κινήσεις που πραγματοποίησε, αλλά και στην μάσκα προστασίας που συνεχώς φορούσε στις μετακινήσεις της :

“ΝΑΙ, ΟΝΤΩΣ… καλά το ακούσατε, χτες διαγνώστηκα και γω θετική στον covid19!

Είμαι και γω ένα «ορφανό»-πεντάρφανο κρούσμα, από τα πάρα πολλά των τελευταίων ημερών (αν ήσασταν χτες στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, θα βλέπατε με τα μάτια σας πόσο αρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση….).

Κάπου την άρπαξα και γω χωρίς να καταλάβω, αυτό δηλαδή που φοβόμουνα και γι αυτό πρόσεχα πολύ, μιας και με τα σχολεία, ξέρω πως έχω αποκτήσει μεγάλη ευαισθησία να αρπάζω για πλάκα τα μικρόβια και τους ιούς που κυκλοφορούν.

Μέχρι και προχτές Τετάρτη, που πήγα ανυποψίαστη να ψωνίσω στο σούπερ μάρκετ, στα δυο μπακάλικα, στο μανάβικο, στο χασάπικο, στο καφεκοπτείο, στο τυροκομείο και στο φούρνο (παντού δηλαδή), και να κάνω και τις δηλώσεις ακινήτων στον Δήμο (ουφ, πρόλαβα και τέλειωσα), δεν είχα ιδέα, και πάλι είπα σε 5-6 άτομα «μα καλά, μάσκα εσείς δεν φοράτε;».

Θα μου πει κάποιος, «και συ που φορούσες;»…

Ε, ναι, να το ξαναπούμε λοιπόν:

-η μάσκα σε προφυλάσσει περίπου μόνο κατά 30% αν την φοράς ΜΟΝΟ ΕΣΥ, και δίπλα σου κυκλοφορεί χωρίς μάσκα κάποιος που είναι θετικός (και ας μην το ξέρει).

-Για να πιάσει το κόλπο (ή αν θέλετε «για να δέσει η συνταγή της προστασίας» κατά 95%) θα πρέπει να την φορούν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ που θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο… και φυσικά να τηρούνται και οι αποστάσεις, και το καθάρισμα των χεριών συστηματικά.

Αλλά δυστυχώς, εδώ (και αλλού) κάποιοι επιμένουν στην θεωρία περί «κοροϊδο-ιού»!!!

Αμ, δεν είναι, όσο και αν θα το ήθελαν αυτοί οι κάποιοι, και όλοι μας φυσικά!!!

Αρχικά λίγη κούραση. Μετά πονόκοιλος, πολύ δυνατός πονοκέφαλος κι ένα βηχαλάκι, χωρίς πυρετό, αυτή ήταν η αρχή για μένα… Που εξελίχτηκαν όμως σε πολύ δυσάρεστη αίσθηση. Δεν ένιωθα καθόλου καλά! Πήγα Κ.Υ., με έστειλαν στο νοσοκομείο, εξετάσεις, παραεξετάσεις, όλων των ειδών, φυσικά και για covid19, και νάσου το θετικό αποτέλεσμα που ομολογουμένως, δεν το περίμενα καθόλου.

Τώρα είμαι σπίτι, σταντ μπάι μην τυχόν και χειροτερέψω, με μια κούτα φάρμακα, για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή μου. Και 14 μέρες -τουλάχιστον- καραντίνα και γω και όλο μου το σόι, σε διαφορετικό όροφο, νάναι καλά τα δίπατα σπίτια (μετά από πολύ πίεση δέχτηκαν απ’ τον ΕΟΔΥ να κάνουν και σ’ αυτούς το τεστ την επόμενη βδομάδα).

Αυτά προς το παρόν.

Ελπίζω μόνο και ευχηθείτε μου, να την βγάλω στο σπίτι μου…

Και πολύ ήρεμα σας διαβεβαιώνω:

ναι, υπάρχει αυτός ο διάολος και μπορεί να γίνει πραγματικά δυσάρεστος…”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις