Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έγγραφο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train για τα συστήματα ασφαλείας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έγγραφο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train για τα συστήματα ασφαλείας
ΦΩΤΟ REUTERS

Πρόκειται για ένα έγγραφο που σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στο Star, έστειλε ο ΟΣΕ στην εταιρεία Hellenic Train που διαχειρίζεται τα τρένα και αποκαλύπτει την ασυνεννοησία μεταξύ των εταιριών για τα ψηφιακά συστήματα ασφαλείας, που μέχρι σήμερα δεν έχουν εγκατασταθεί όπως αποδείχθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη.  

Το έγγραφο αναφέρεται στο σύστημα ραδιοκάλυψης. Πρόκειται για το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας, που θα έπρεπε να λειτουργεί σε όλο το δίκτυο επιτρέποντας την άμεση επικοινωνία σταθμάρχη – μηχανοδηγών. Πρέπει επίσης να υπάρχει και στις υποδομές του ΟΣΕ και στα τρένα.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι ο ΟΣΕ δε θα δώσει άλλη παράταση στην Hellenic Train -που προφανώς και ζητά- για να τοποθετήσει τα τηλεφωνικά συστήματα, στα τρένα όπως οφείλει.

Η εταιρία φέρεται να ζητάει συνεχώς πίστωση χρόνου, την ώρα που ο ΟΣΕ έχει τοποθετήσει το σύστημα και θέλει να προχωρήσει σε δοκιμαστική λειτουργία.

Ο ΟΣΕ στο έγγραφο λέει ότι δε θα δοθεί άλλη παράταση καθώς έχουν γίνει όλα όσα του ζητήθηκαν και τώρα είναι η σειρά της Hellenic Train να κάνει αυτά που πρέπει.

Το έγγραφο σύμφωνα με το Star εστάλη τον περασμένο Αύγουστο και από την Hellenic Train δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση για το ρεπορτάζ αν και της ζητήθηκε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις