Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Βεργίνα – “Παρών” και ο Απόστολος Τζιτζικώστας [pics]

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Βεργίνα – “Παρών” και ο Απόστολος Τζιτζικώστας [pics]

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Βεργίνα ενάντια στην συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Παρά την βροχόπτωση οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην ιστορική πόλη της Μακεδονίας, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η συγκέντρωση θα ματαιωθεί λόγω της κακοκαιρίας.

“Η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί και τίποτα δεν θα τελειώσει”, είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας, κ. Παντελεήμων που βρέθηκε στο συλλαλητήριο, όπως και άλλοι ιερείς.

“Η συμφωνία μας προσβάλει, καθώς μας αναγκάζει να εξηγούμε ποιοι είμαστε. Η συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες είναι επικίνδυνη για την χώρα μας και δεν την δεχόμαστε. Είναι απόλυτη ανάγκη να μην αδρανήσουμε, να μην το αφήσουμε να περάσει, η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει κλείσει οριστικά. Είναι καθήκον να μην την αφήσουμε να κλείσει με αυτούς τους ταπεινωτικούς όρους. Οι βουλευτές πρέπει να καταλάβουν ότι η ευθύνη για την Μακεδονία δεν είναι μόνο συλλογική και κομματική, αλλά προσωπική. Τους καθιστά υπόλογους απέναντι στον λαό που είναι απέναντι και στην ιστορία. Δεν μπορείς να ξεπουλάς την πατρίδα σου για μία θέση, ένα μισθό και μία καρέκλα”, προσέθεσε.

Στο συλλαλητήριο έδωσε το παρών και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι πολίτες από την πλευρά τους φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και σημειώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για να μην δοθεί σε καμία περίπτωση ο όρος “Μακεδονία” στην νέα ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Δείτε φωτογραφίες από το συλλαλητήριο

ΠΗΓΗ/ΦΩΤΟ: thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις