Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σύλληψη για σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στη Ρόδο

Σύλληψη για σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στη Ρόδο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ
Στην σύλληψη του 48χρονου Ροδίτη για Πορνογραφία Ανηλίκων προχώρησαν χθες 4 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έφτασαν στη Ρόδο για να κάνουν έρευνα στο σπίτι του.
 
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε για την υπόθεση μέσω της Europol, με αναφορές του οργανισμού National Center for Missing and Expoited Children που εδρεύει στις Η.Π.Α., για χρήστη που διαπιστώθηκε να κατέχει ή/και να διαμοιράζει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
 
Σύμφωνα με τις αναφορές που έφτασαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χρήστες του διαδικτύου, εντός της Ελληνικής Επικράτειας, κάνοντας χρήση 31 ηλεκτρονικών ιχνών, αφού απέκτησαν πρόσβαση στις ιστοσελίδες «Facebook», «Tumblr» και «Google», κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό, αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
 
Ακολούθησε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ενώ διαπιστώθηκε ότι χρήστης του Facebook, με το όνομα χρήστη του κατηγορούμενου στα λατινικά ο οποίος ήταν επιβεβαιωμένος με την θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο yahoo.gr και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του, την 16η Σεπτεμβρίου 2018 ανέβασε την πλατφόρμα του Facebook έξι αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
 
Βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του και χθες το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πήγε στο σπίτι του, έκανε έρευνα και κατάσχεσε ένα κινητό τηλέφωνο, μια κάρτα SIM. Μέσα στο τηλέφωνο βρέθηκε πλήθος αρχείων που απεικονίζουν ανήλικα άτομα να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις.
 
Τα πειστήρια διαβιβάζονται στην Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών για τη υποβολή σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις