Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Ξυλοκοπήθηκε επειδή χειριζόταν υποθέσεις για νυχτερινά μαγαζιά της Μυκόνου»

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Ξυλοκοπήθηκε επειδή χειριζόταν υποθέσεις για νυχτερινά μαγαζιά της Μυκόνου»

Μαφιόζικη επίθεση φαίνεται να κρύβεται πίσω από τον ξυλοδαρμό αρχαιολόγου της Μυκόνου. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι 53χρονος άνδρας είχε καταθέσει σε δύο ποινικές υποθέσεις για μαγαζιά στο νησί.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τον ξυλοδαρμό του 53χρονου συναδέλφου τους από τη Μύκονο αναφέρεται, χαρακτηριστικά, ότι «υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται ο Μ.Ψ. στο πλαίσιο των καθηκόντων του».

Όπως σημειώνουν στην εφημερίδα «Καθημερινή» πηγές της αρχαιολογικής υπηρεσίας Κυκλάδων συνδέουν την επίθεση με οικοδομικές αυθαιρεσίες σε πολυσύχναστες παραλίες της Μυκόνου.

Ειδική μνεία γίνεται για δύο συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης σε παραλίες του νησιού, τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των πολεοδομικών αρχών. 

Ο Μ.Ψ. είναι επιφορτισμένος με τον αρχαιολογικό έλεγχο της Μυκόνου, δηλαδή οι εγκρίσεις για οικοδομικές άδειες ξενοδοχείων, νυχτερινών μαγαζιών, καταγραφές παραβάσεων και αυθαιρεσιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», «τα λεφτά είναι τόσο πολλά που ρισκάρουν οι επιχειρηματίες χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες ή τα πρόστιμα».

«Η Μύκονος έχει τους δικούς της νόμους», είναι η φράση που ακούγεται επανειλημμένα, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και η ανάρτηση του δημάρχου Μυκόνου

Αύριο, Δευτέρα (13.03.2023), ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο περιστατικό ξυλοδαρμού και θα εξαγγείλει τις ενέργειες και τις δράσεις στις οποίες θα προβεί.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Μυκόνου, την οποία ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook, ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς:

«Ο Δήμος Μυκόνου και η τοπική μας κοινωνία σέβεται, εμπιστεύεται και τιμά τους δημόσιους λειτουργούς του νησιού. Η εγκληματική και ανοίκεια επίθεση σε υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με τοπική αρμοδιότητα τη Μύκονο, μας έχει συγκλονίσει όλους. Ελληνική Αστυνομία και αρμόδιες αρχές της Δικαιοσύνης οφείλουν να λειτουργήσουν άμεσα, να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες. Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση».

 

Ο 53χρονος αρχαιολόγος και υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας.

Μύκονος: Ανακοίνωση του ΥΠΠΟ

Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, την αστυνομία και τους γιατρούς του άτυχου αρχαιολόγου Μ.Ψ.

Σε ανακοίνωσή της, η υπουργός, Λίνα Μενδώνη εξέφρασε τη θερμή της συμπαράσταση στον αρχαιολόγο, που «έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης». Επιπλέον, η κ. Μενδώνη δηλώνει την πάγια θέση του υπουργείου Πολιτισμού, ότι δεν γίνεται ανεκτή καμία παραβατική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται εις βάρος υπαλλήλων του κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους.

Τέλος, τονίζει ότι θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο, προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν τη συγκεκριμένη υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις